VisitNordvestkysten
Familieferie Nordvestkysten

Familieferie ved Nordvestkysten

Tag på en skøn ferie ved Nordvestkysten med hele familien. Her er mulighederne for ferie på børnenes præmisser optimale, og der er ikke langt mellem oplevelserne. Tag på stranden og dyp fødderne i Vesterhavet, leg i klitterne og afslut med en lækker is - det er det rene ferieparadis.

Surf i Løkken

Bare børneferie ude Vestpå

Herude Vestpå. Langt fra alt. Kommer du tæt på det der betyder mest. Her er der tid til nærvær på børnenes præmisser, og der er et hav af muligheder for aktiviteter i jeres ferie. Naturen ved Nordvestkysten byder på masser af udendørs aktiviteter, og noget for enhver smag. Tag ungerne med på "sommerskole" - og lad dem lære at surfe på bølgen blå eller lad dem prøve en mere primitiv ferieform, med overnatning i shelter og med cyklen som transportmiddel rundt i landskabet. Hos Nordvestkystens feriecentre får du udover de mange faciliteter, som badeland, legeland og sportsfaciliteter, også mulighed for at nyde Vesterhavet lige ved døren.

 

Jyllandsakavariet

De største attraktioner for børn

En dag i Fårup Sommerland står højt på ønskelisten hos de fleste børn. Det er som at vandre rundt i en ren familie-oase med den ene sjove forlystelse efter den anden. Her kan de i år prøve den helt nye forlystelse SAVEN, og parken er med sin hyggelige skovstemning og Danmarks største Aquapark, en af de mest besøgte forlystelsesparker. 

Børn og dyr er altid en god cocktail, og på både Nordsøen OceanariumJyllandsakvariet og Nordsø Akvariet kan hele familien opleve en verden af farverige fiskearter og andre dyr fra havet, når de tager på eventyr under havoverfladen. 

Hos Ørnereservatet i Tversted kan du komme helt tæt på luftens konger, når de majestætiske ørne udfolder sig lige over dig under de flotte forevisninger. Her venter en anderledes oplevelse, og du bliver mødt af dygtige falkonerer, der har stor erfaring og viden omkring fuglene.

I Skulpturparken Blokhus venter en eventyrlig rejse i den 20.000 m2 flotte park med skulpturer i sand samt et rigt blomster- og dyreliv. 

Trænger børnene til lidt historisk læring, er Bunkermuseet Hanstholm et godt bud på en spændende oplevelse for de lidt større børn. Her kan man komme med ammunitionstoget rundt i det historiske terræn, og se de mange bunkere fra 2. verdenskrig. 

I Thyborøn kan I besøge Kystcentret, hvor børnene bliver taget med på en rejse med de mange fortællinger omkring Vesterhavet og kysten.

Flere sjove oplevelser for børn 

 

Krabbefangst Thorup Strand

Bare badeferie ude Vestpå

Ferie ved Nordvestkysten er fantastisk. Her oplever du Vesterhavets mange "ansigter", hvor du den ene dag ser solen gå ned i horisonten i de flotteste omgivelser og et hav der ligger blikstille, for næste dag at mærke vindens rusken og bølgernes enorme kræfter, når de slår ind på stranden. Vesterhavet er skønt hele året, men den typiske badeferie om sommeren hvor familien tilbringer hele dagen på stranden, med solbadning, en eller flere friske dukkerter, en madkurv og en is til dessert - det står som de fleste, som den HELT rigtige sommerferie. Her er mulighederne mange, og langs hele Nordvestkysten er det de brede hvide sandstrande, du møder. 

Fang krabber ved molerne, tag på ravsafari i Thyborøn, og lær at finde rav på stranden. Eller mød sælerne i deres naturlige element på en sjov sælsafari, der er mange måder at tilbringe sin tid på, når man er på badeferie ved Vesterhavet.

Mere om badeferie ude Vestpå

Aktiv ferie for børn

Holder man ferie med børn, er der tid til de aktiviteter, som man ellers aldrig når. Ofte giver det gode minder i rygsækken, når de fx får lov at komme en tur på hesteryg eller en sjov kanotur gennem landskabet. På mange campingpladser tilbydes minigolf, hvor der skal sættes et par timer af til en sjov familiedyst. Børnene vil også elske at komme med på tur ud i skoven, måske for at samle bær og urter, eller bare nyde udsigten fra Rubjerg Knude Fyr, hvor der også er rig mulighed for at få brændt krudtet af op og ned ad de enorme sandbunker. Også ved Svinklovene finder du en fabelagtigt udsigt, og går du en tur gennem den 100 år gamle klitplantage, er der god mulighed for at se både råvildt og kronvildt. Ikke langt derfra ligger Gateway Blokhus, hvor der både findes en stor naturlegeplads, gode bålpladser og shelters, hvis man har mod på at overnatte i naturen. En anden sjov og anderledes måde at overnatte med børn i naturen, finder du ved Borbjerg Mølle Kro. Her kan du leje safaritelte, hvor du overnatter lige ved en sø og kan besøge de dyr, de har på stedet.

 

Meget mere for børn

Feriesteder
Stand up paddling i Klitmøller
Overnatning
Nordvestkysten villa vest 2020
Det' for børn
Oplevelser for børn Nordvestkysten
Indendørs aktiviteter for børn
Familieferie Nordvestkysten