børn ved havn
madbar

Ferie i Hanstholm

Foto:FlyingOctober&Destination Nordvestkysten

Få det bedste ud af besøget

I Hanstholm er der godt nok ingen fine sandstrande eller maleriske gamle fiskerhuse. Men tag ikke fejl. Hanstholm har meget at byde på for dig, der er på jagt efter det rå og upolerede, er nysgerrig efter at indsnuse atmosfæren i en levende fiskerihavn eller er historisk interesseret.

Udforsk mulighederne

Nordeuropas største befæstningsanlæg, Danmarks største vildtreservat, fiskeauktionen - Hanstholm er spækket med spændende oplevelser, og der er helt sikkert noget for dig!
Se mere forneden:

Med bus til skønne Hanstholm

Nemt, hurtigt og bekvemt! Hop på bussen til Hanstholm med Nordjyllands Trafikselskab. Læn dig tilbage og brug den grønnere rejsetid på at planlægge dit besøg eller bare nyde turen. 

Se rejseplanen her.

Læs mere om Hanstholm

Spisefiskens hovedstad er en by for sig selv. Læs mere om hvad der gør byen til det, den er i dag, og få inspiration til det bedste besøg.

Hanstholm Havn

Hanstholm er spisefiskens i fokus, og det kan mærkes! Havnen er et livligt område, der har sin egen travle og larmende hverdag i en kulisse af mågeskrig, losning af fisk og skovling af is.
På havnen findes også Det Gamle Røgeri, der er kendt for sine stjerneskud!

Hvis I besøger i sommermånederne, kan de morgenfriske komme bag kulisserne på Hanstholm Havn med en lokal guide, når de frisklandede fisk kommer under hammeren i havnens epicenter, Hanstholm Fiskeauktion.
Visse dage er der havnerundfart, vragsafari, familiefisketure og lystfiskerture for de søstærke til Det Gule Rev!

Hanstholm Havn

Foto:Destination Nordvestkysten

Spor efter krigen

Overalt i Hanstholm ser man sporene efter 2. verdenskrig.

Hanstholm var nemlig en strategisk forpost for tyskerne og en vigtig del af forsvarsværket, Atlantvolden. Centralt i fæstningsværket var de fire store kanonstillinger, hvor af den ene i dag er en del af Bunkermuseum Hanstholm, som i dag er Danmarks største bunkermuseum!

Hanstholm Bunkermuseum skildrer Hanstholms strategiske betydning under 2. verdenskrig, og dokumenterer ved hjælp af krigsmateriel, mandskabsrum og tekniske installationer, hvordan besættelsesmagten opererede her.

Kør med ammunitionstoget 
Inden for anlægget er der en 4,3 km lang smalsporsbane, der blev brugt af ammunitionstoget. Dette tog kører stadig – nu med turister.
En del af museets historie er i øvrigt, at det var en central kulisse for optagelsen af filmen Olsen Banden i Jylland i 1971!

Resterne af fæstningsværket og byens huse ligger på Hanstholm-knuden, en solid kalkstensformation, der rager 40-65 meter op over havet. Yderst på knuden – med udsigt over havet og havnen - ligger Hanstholm Madbar, der udover spisekort også byder på koncerter og mulighed for overnatning.

bunkermuseum

Foto:Destination Nordvestkysten

Surf I Cold Hawaii

Hanstholm kan desuden prale af at have et populært surfspot!

Surfspottet ligger lige under de tre store vindmøller ved Roshage. Dette er det nordligste surfspots af de lidt over 30 spots der også populært kaldes for Cold Hawaii. Cold Hawaii strækker sig fra netop Hanstholm i nord til Agger Tange i syd, hvor de mest populære surfspots ligger i Klitmøller og Vorupør.

Hanstholm Fyr

Er du i Hanstholm, bør du ikke snyde dig selv for et besøg i Hanstholm Fyr, som er Danmarks første linsefyr, og - for en periode - verdens kraftigste!

Fyret blev opført i 1842, og der er offentlig adgang til tårnet, hvorfra der er en fantastisk udsigt, blandt andet mod syd til Hanstholm Vildtreservat, der er en del af Nationalpark Thy.

Fyrkomplekset er et fredet bygningsværk, og - efter en stor renovering - danner det ramme om skiftende kunstudstillinger med fokus på Nordatlantisk samtidskunst!

hanstholm fyr

Foto:Destination Nordvestkysten

Få mere inspiration

Shopping I Thisted
Kæmmermarked - shopping
Hanstholm Vildtreservat i Nationalpark Thy
Hanstholm Vildtreservat i Nationalpark Thy
Vandreruter - Hanstholmen
Vandreruter - Hanstholmen
Hanstholm Havn
Hanstholm Havn
Montra Hotel Hanstholm
Montra Hotel Hanstholm
Hanstholm Madbar
Hanstholm Madbar

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish