©  Foto:

Thy Økobær

Thy Økobær er en familievirksomhed og et familielandbrug, hvor 5.-6. generation arbejder sammen om at dyrke økologisk frugt og bær på slægtsgården.

Thy Økobær startede som et alternativ landbrug, men er nu også blevet en forarbejdningsvirksomhed, som omfatter ni forskellige kulturer: Solbær, blåbær, stikkelsbær grønne/røde, havtorn, hvid/lyserød og røde ribs og aronia. Planen er at udvide med æbler.

Thy Økobær høster selv og laver selv drikkeklar saft, puré, sirup og æblemost, når der er æbler. Produkterne fremstilles udelukkende på egne bær og er økologisk. Processen fra jord til bord står virksomheden selv for.

Produkterne

Saft: Solbær, grønne stikkelsbær, hvid ribs, hvid ribs med havtorn, hvid ribs med aronia, aronia og rød ribs.
Puré: Solbær med hvid ribs, blåbær med hvid ribs, grønne stikkelsbær og rød ribs.
Sirup: Solbær, grønne stikkelsbær, aronia og rød ribs.

Bærproduktionen startede ud med solbær. Senere er andre kulturer kommet til. For eksempel hvide ribs, som ikke fandtes andre steder i landet.  Da de skulle høstes, viste det sig, at mange af dem var lyserøde. Ved en fejl har Thy Økobær således fået lyserøde ribs - en sjældenhed.

Selvpluk

Få en dejlig naturoplevelse for både gamle og unge mens I plukker bær og får en god snak med værtsfolkene. Hund (som er blevet en slags maskot for stedet), nyder at tage med i marken og spille bold med børnene.

Besøg også Thy Økobærs lille gårdbutik, hvor alle produkterne kan købes.

 

NYHED!

Thy Økobær leverer bær til Vild Is, som er er sodavandsis fra Thy, der er lavet på lokale økologiske råvarer- Læs mere om Vild Is og hvor du kan købe dem.

Se TV MidtVest udsendelse om Vild Is her. 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish