©  Foto:

Sommeraktiviteter i Museumshaven i Hirtshals

Masser af hygge og røverhistorier i museumshaven. Nyd de mange lækkerier i Fiskekrogen

Hirtshals Museum åbner for aktiviteter i haven

Hele juli måned er der masser af sommeraktiviteter i den hyggelige museumshave ved Hirtshals Museum. Pensionerede fiskere, vodbindere m.fl. står klar til at demonstrere deres spændende håndværk og til at fortælle røverhistorier fra de syv have – selvfølgelig på vendelbomål. Gæsterne kan blandt andet være med til at slå reb, bøde net og lave sjippetov eller langereb.

Herudover fremstilles der hængekøjer, flaskeskibe, sommerhusflag, ringspil og meget andet, så der er rig mulighed for at købe en souvenir med hjem.

Skulle sulten melde sig kan man i Fiskekrogens bod købe velsmagende fiskeretter til  rimelige priser.

I museumshaven kan man også se mange af de krydderurter, der er anvendelige til bjeskfremstilling. Hver onsdag i juli kl. 10.30 vil der blive fortalt om de aktuelle planter og fremstillingen af bjesk. Medbring evt. din egen Brøndums Snaps og få den forvandlet til en flaske bjesk i bedste Signe Hansen tradition.

På Vendsyssel Historiske Museums afdeling i Hirtshals er bl.a. udstillingen ”Hirtshals ved havet” også et besøg værd. Her kan man blive klogere på byens udvikling, havnens historie og de gamle fisketeknikker m.v., ligesom man kan besøge ”det ternede hus” og se, hvordan en fiskerfamilie i Hirtshals boede i begyndelsen af 1900-årene.

Haveaktiviteterne foregår mandag til fredag fra kl. 11-15 i hele juli måned på Hirtshals Museum, Vanggårdsgade 10B, 9850 Hirtshals. Museets udstillinger er ligeledes åbne alle søndage kl. 11-15, hvor der dog ikke er aktiviteter i haven.

Tid: Alle hverdage i juli måned kl. 10.00-15.00 

Sted: Hirtshals Museum,Vanggårdsgade 10B, 9850 Hirtshals

Pris: 50 kr. (børn gratis)

Arrangører: Haveholdet, Fiskekrogen og Vendsyssel Historiske Museum

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish