©  Foto:

Nationalparkcenter Thy - Formidlingscenter

Nationalpark Thy glæder sig til at byde dig velkommen i det nye Nationalparkcenter Thy, der er placeret i bynære omgivelser på kanten af Nr. Vorupør. Med en dør ind til byen og en dør ud til naturen.

I Nationalparkcenter Thy byder frivillige nationalparkværter gæster og lokale velkommen, og hjælper dem godt på vej til store naturoplevelser i Danmarks største vildmark.

Det 700 m2 store velkomstcenter bygges nænsomt ind i den eksisterende klit. Byggeprocessen ser nok voldsom ud, men klitten vil blive genskabt.

Bygningen rummer et 300 m2 stort formidlingsrum, hvor en landskabsmodel giver overblik over landskabets karakter, stier, byer, oplevelser og fortællinger. Centeret vil være åbent for besøgende langt det meste af året, og det er bemandet af frivillige værter – som det også er tilfældet i informationshuset på Stenbjerg Landingsplads og Lodbjerg Fyr.

Der er desuden nye offentlige toiletfaciliteter i forbindelse med nationalparkcentret, der vil være åbne næsten døgnet rundt hele året.

Centeret huser desuden mødelokaler og kontorplads til nationalparkfondens bestyrelse og sekretariat.

LANDSKABSMODELLEN
Midt i det 300 m2 store formidlingsrum i Nationalparkcenter Thy er den store landskabsmodel placeret. Modellen giver et overblik over Nationalpark Thy - landskabets karakter, stier, byer, oplevelser og fortællinger via et digitalt lag.

Med jævne mellemrum oplyses modellen af en film om landskabets dannelse og herunder stenalderhavskræntens tilblivelse og sandflugtsperiodernes hærgen.
Ved landskabsmodellen kan I hele tiden høre fortællinger om 12 af nationalparkens formidlingspunkter. Informationen og historierne fortælles på dansk, engelsk og tysk.

LANDSKABSVÆGGEN
Landskabsvæggen viser, hvordan klitlandskabet er inddelt i forskellige plantesamfund med stranden og den hvide klit længst mod vest og den grå klit og klithede længere mod øst. Længst mod øst ligger den plantede klitplantage. Flest dyr og planter er afbilledet på den grå klit og klitheden, hvor der er den største mangfoldighed af arter.

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish