©  Foto:

Frøstrup

Frøstrup er en lille by i den nordlige del af Thy kaldet Hannæs.

Frøstrup opstod i forbindelse med etableringen af Thisted-Fjerritslev Jernbane i perioden 1904-1908.

Hurtigt blev der etableret Kro, Apotek, Købmandsgård og Skole, og snart skete der en opblomstring af handelslivet på baggrund af de muligheder, som jernbanen bød på.

Frøstrup er en lille by i Vester Han Herred med 642 indbyggere. I offentligheden forbindes byen oftest med Thylejren, et naturkollektiv, beliggende mellem Frøstrup og Østerild, lokalt kaldet for Frøstruplejren.

Som så mange andre landsbyer i Danmark oplevede Frøstrup for nogle år tilbage, at udviklingen gik den vej, som hønsene skraber. Antallet af ”Til Salg” skilte var bekymrende. I Vestergade var der endog opsat et skilt ude ved vejen, hvor der stod ”Nabo Søges”.

En række initiativrige borgere i Frøstrup og omegn besluttede at tage skeen i den anden hånd. I et nært og frugtbart samarbejde med Thisted Kommune blev der iværksat en række projekter og tiltag, som skulle gøre det mere attraktivt at bosætte sig i området. Projekterne er blevet støttet økonomisk af lokale virksomheder samt Thisted Kommune, Region Nordjylland, LAG, Realdania m.fl.

 

 

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish