©  Foto:

Hanstholm By

Hanstholm er frisk fisk, vind i håret og oplevelser.

I Hanstholm keder man sig aldrig. Der er masser at se for hele familien, og så er det her, du får fisk i verdensklasse. Landet af byens egne fiskere.

Oplevelserne er også fra øverste hylde.

Hanstholm Havn er en af Danmarks største fiskerihavne og huser Danmarks største fiskeauktion, der hvert år omsætter mere end 40.000 ton spisefisk. Havnen har siden 2017 gennemgået en stor havneudvidelse til 650 millioner kroner, som har tilført nye ydermoler, øget vanddybde, mere kajareal, et ekstra havnebassin og et stort baglandsareal. Målet er at blive Danmarks førende havn inden for handel, bearbejdning og opdræt af fisk - og samtidig Europas grønneste, CO2-neutrale havn.

Hvis du er heldig, kan du se HM 349 Lingbank ligge til kajs. Den er med sine næsten 50 meter, den største trawler hjemmehørende i Hanstholm.

På havnen ligger fiskerivirksomhederne side om side med udsalg af frisk fisk, ligesom man kan nyde de berømte Stjernskud på Det Gamle Røgeri. Havnegrillen har også fisk på menuen. På havnen finder du også områdets legendariske slagter – Skjoldholm Slagter.

Besøg Hanstholm Madbar, der har en af de flotteste udsigter over Hanstholm Havn og Vesterhavet. Her serveres lækker mad for hele familien i unikke omgivelser, lækre drinks og cocktails, side om side med Mortens Røverhistorier og musik fra hans samling af LP-plader.

Et stenkast derfra finder du Montra Hotel Hanstholm, der tilbyder overnatning og lækre sommermenuer.

I Hanstholm Centret finder du dagligvarer og tøjbutikker, Apotek, lækkert lokalt bagværk fra Centerbageren, de ikoniske hjemmelavede flødeboller og andre lokale specialiteter fra THYA hos Chokolenten. Nyd en kold øl på Sir Henrys Pub eller en af centrets øvrige beværtninger.

Oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig på Bunkermuseum Hanstholm og tag en tur med ammunitionstoget kendt fra ”Olsenbanden i Jylland”, der er optaget på bunkeranlægget.

Nationalpark Thy starter for foden af Hanstholm Fyr og strækker sig imod syd - så langt øjet rækker.

Ved byens tre vindmøller på havnen kan du møde surfere fra hele verden - og i den grad få én på opleveren.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish