Doverodde Lystbådehavn

Doverodde Havn er en lille frihavn med ca. 100 bådpladser.

Doverodde Havn er en lille frihavn med ca. 100 bådpladser beliggende smukt i det naturskønne og kulturhistoriske interessante område ned til Limfjorden. Ved indsejlingen til Doverodde ses de 7-8.000 år gamle stenalderkystskrænter, og her findes landets største gruppe af gravhøje. Stedet har i et par århundrede været centrum for korn- kvæghandel med England, hvorfor der har eksisteret en egentlig købmandsgård med anløbsbro siden 1848. 

Omkring denne købmandsgård er opbygget et oplevelsescenter som en unik attraktion i området, og hvor der fra siloen er en storslået udsigt bl.a. ned over havnen. Doverodde Havn har siden 1991 været tildelt Blå Flag som et særligt kvalitetstegn for miljø og faciliteter. Havnens Bådelaug stiller sejlerstue med køkkenfaciliteter til rådighed, hvortil der forefindes off. bade- og toiletfaciliteter. 

På havnearealet er miljøstationen åben for såvel lokale som gæstesejlere herunder tømningsordning med slamsuger for spildevand. Fra Doverodde Købmandsgård er der flere gange dagligt busforbindelse til Hurup, som er ”hovedstaden” i det sydlige af Thisted Kommune. Her er en dejlig gågade med et rigt udvalg af specialbutikker. Havnefogeden som er på deltid kan bedst træffes på telefon 20881737. Havnepengene udgør uanset bådens størrelse pr. dag 130 kr. inkl. miljøforanstaltningerne. Disse erlægges i klubhusets postkasse. 
Der er trådløst internet på havneområdet.