©  Foto:

Doverodde

Doverodde er en smuk lille by i den sydlige del Thy helt ned til Limfjorden.

Doverodde har en fantastisk smuk beliggenhed i et af Limfjordens mest naturskønne og kulturhistorisk interessante områder.

Doveroddes betydning som handelsplads hænger sammen Thyborøn Kanal, som har haft stor betydning for skibsfarten på Limfjorden i 1800-tallet, og det lyder imponerende med ugentlig skibsafgang fra Doverodde til London.

Doverodde Købmandsgård huser i dag SMK - en afdeling af Satens Museum for Kunst med skiftende udstillinger og aktiviteter. Besøg også caféen, pakhuset og tårnet. I Høkerbutikken kan du købe en lækker økologisk is eller lokale delikatesser og souvenirs til at tage med hjem.

 

Skøn lille lystbådhavn
Den hyggelige lystbådehavn ligger kun 5 minutters gang fra den smukke, velbevarede købmandsgård fra 1848. Anløbsbroen vidner om dengang, hvor Doverodde Havn var centrum for korn- og kvæghandel med England. Da var der ugentligt skibsfart over Vesterhavet mellem Doverodde og England. Læs mere om Doverodde Lystbådehavn her.

Thy rummer fantastiske muligheder for at komme helt tæt på naturen og fordybe sig i områdets kulturhistorie. Her finder du landets største gruppe af gravhøje og Danmarks første nationalpark – Nationalpark Thy.

 

Oplevelser 

Besøg Dover Plantage med Oltidshøjene og Nationalpark Thy.

Handelsbyen Hurup med gågade og et rigt udvalg af specialbutikker ligger kun 6,5 km fra Doverodde.

 

Overnat på herberg eller i shelter 

Herberget er en billig overnatningsmulighed for alle, hvad enten du er på cykeltur, kajaktur, fisketur eller bare ønsker en billig overnatning. Alternativt er der også mulighed for at overnatte i bålhytte og shelters. Du kan læse mere om herberget her.

 

 

 

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish