Oplyste forlystelser i Fårup Sommerland

Turismefyrtårne i Nordjylland lyses op i efterårsmørket

4.10.2021
Foto: Fårup Sommerland

Fredag den 8. oktober lyses en række nordjyske attraktioner og kulturperler op i forbindelse med det nye tiltag 'Lys over Nordjylland', der bl.a. er sat i søen for at opfordre nordjyderne til at støtte op om Nordjyllands mange attraktioner efter 18 udfordrende måneder.

Når mørket falder på, på fredag den 8. oktober, vil en seks af Nordjyllands markante vartegn stå som lysende monumenter i det mørke efterårslandskab. Her blændes op for et nyt tiltag kaldet 'Lys over Nordjylland', der har Fårup Sommerland i spidsen med stærk opbakning fra flere nordjyske destinationsselskaber. Og målet for tiltaget er klart: Turismen i Nordjylland skal genrejses - i fællesskab.

"Det bliver en på alle måder storslået aften i hele Nordjylland, når nogle af regionens største vartegn vil lyse op i efterårsmørket. I Nordjylland har vi en masse at byde på, og vi råder over unikke oplevelser fra nord til syd og øst til vest. Derfor vil vi hos Fårup Sommerland, i samarbejde med mange af regionens øvrige aktører, i bogstavelig forstand sætte spot på nordjyske seværdigheder i hver kommune. Samtidig ønsker vi at sende en samlet opfordring til nordjyderne om at tage ud og være turist i egen landsdel – også i de mørke måneder," siger Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.

De seks vartegn lyses op fra kl. 19.30 og helt frem til kl. 23.00 og tæller følgende attraktioner og kultursteder:

  • Falken i Fårup Sommerland
  • Vendsyssel Teater
  • Bunkerne på Løkken strand
  • Skagens Museum
  • Bangsbo Fort
  • Musikkens Hus

Lys over Nordjylland udspringer af ny lysfestival

Idéen til Lys over Nordjylland kommer fra Fårup Sommerland, og udspringer af et stort lysevent kaldet 'Lysfald', som forlystelsesparken blænder op for i forbindelse med deres årlige høstfest i efterårsferien. Lys over Nordjylland ligger altså forud for høstfesten og Lysfald, der bliver en af de absolut største samlede lyd- og lysinstallationer i Danmark til dato. 

"Vi har selv iværksat Lysfald som en ekstra oplevelse til vores gæster, så de får endnu en grund til at komme på besøg. Det fik os samtidig til at tænke, at der også er brug for at sætte fokus på nordjysk turisme som helhed, og at vi sammen skal gøre alt for at få nordjyderne tilbage til attraktionerne. Derfor glæder det os, at der er så bred opbakning til ’Lys over Nordjylland", siger Niels Jørgen Jensen.

De nordjyske destinationsselskaber, der bakker op om initiativet, håber at nordjyderne vil tage godt imod Lys over Nordjylland ved selv at tage ud og opleve de belyste vartegn. Blandt andet siger Peter Krusborg, direktør for Destination Nordvestkysten, følgende:

"Det er enormt vigtigt med denne slags initiativer, hvor der bliver sat fokus på den samlede nordjyske turismesektor. Der skal ikke herske tvivl om, at de sidste 18 måneder har været en udfordring for store dele af branchen, hvorfor der er brug for nye initiativer, der kan bringe gæsterne tilbage til attraktionerne og kulturstederne i Nordjylland".

 

Lys over Nordjylland kan opleves fredag den 8. oktober fra klokken 19.30-23.00, mens Lysfald kan opleves i Fårup Sommerland fra den 16.-23. oktober.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish