Rødhus Café & Isbar

Selv saltet på fritterne har en lokal historie

21.6.2022
Foto: Rødhus Café & Isbar

Louise Gorell Mackenhauer og hendes familie har forvandlet en klassisk strandkiosk i Rødhus til et lille vestkyst-mødested med fokus på lækre og gerne lokale råvarer, nærvær og respekt for Rødhus særlige natur.

Rødhus: Tættere på havet kan man nærmest ikke komme i Rødhus, og lukker man øjnene, er det havets brusen, marehalmens susen og måske et enkelt mågeskrig, der er lydtapet.

Kort sagt: Det fineste og det mest naturlige, Rødhus kan byde på.

Derfor skal der heller ikke være plastik, billige friture og en masse larm i den nye café, fortæller Louise Gorell Mackenhauer, der forpagter caféen sammen med sin mand, Rasmus.

Rødhus Café & Isbar

Foto:Rødhus Café & Isbar

Tvært i mod er det lavmælt jazz, der vil møde gæsterne, hvis de da ikke foretrækker at nyde lyden af naturen i Rødhus. Og bæredygtighed i det videst mulige omfang. Menukortet er hjemmelavede delikatesser med lokale råvarer i form af tapas og sandwich med en god øl, et glas vin eller en god sodavand til, fortæller Louise Gorell Mackenhauer. Kage og kaffe af en god kvalitet er også på menuen.

 

Specialdesignet lokal salt

De nye forpagtere har i det hele taget valgt at fokusere på de lokale råvarer af god kvalitet.

”Vi har for eksempel fået fremstillet vores helt eget salt hos Blokhus Salt. Nøj, hvor har vi smagt på meget salt – indtil vi fandt præcis den salt, vi ville have,” smiler Louise Gorell Mackenhauer.

Hun har endnu ikke et navn til sit salt, men smagen er ost og rosmarin.

Rødhus Café & Isbar

Foto:Rødhus Café & Isbar

Det bliver også muligt at købe en is eller et pølsehorn, ligesom der altså er er pommes fritter, der skal have et drys af den nye salt, så de bliver lidt mere eksklusive på menuen, forsikrer Louise Gorell Mackenhauer.

Hun glæder sig ikke mindst til at kunne præsentere gæsterne for en færdigpakket kurv lige til at tage med ned og nye solnedgangen.

”Det synes jeg selv er en ret god ide,” fortæller hun om kurven, der er pakket med et tæppe, vin eller øl og sodavand og så ellers udsigt ad libitum på stranden.

Familien bag disken

Efter masser af knofedt, har familien åbnet.

Det med familie skal forstås helt bogstaveligt, for det er parrets fire sammenbragte børn, der skal arbejde i caféen sammen med deres venner. 

”Det bliver altså virkelig i familien, ” smiler Louise Gorell Mackenhauer.

Rødhus Café & Isbar

Foto:Rødhus Café & Isbar

Brødbagning med havudsigt

Louise Gorell Mackenhauer og hendes mand havde et stykke tid gået og kigget på de lidt nedslidte lokaler, der har været både cafeteria og strandkøbmand.

”Vi sagde til hinanden, at det sted da vidst ikke gik alt for godt, og så var det vi begyndte at lægge planer,” fortæller hun. 

Parret kender området rigtigt godt, for de har igennem tre år drevet bed & break fast i Rødhus. Det bliver der ikke lavet om på, og de driver fortsat Rødhus Gl. Skole B & B lidt længere oppe af Strandfogedens vej.

Dengang var det tanken om nærvær, natur og ro i rigelige mængder, der fik parret til at tage beslutningen.

Det er ikke anderledes denne gang.

Rødhus Café & Isbar

Foto:Rødhus Café & Isbar

”Se lige, hvor Rasmus skal stå og bage brød, ” siger Louise og peger mod det Vestvendte vindue, der består af den fineste udsigt af himmel, en stribe hav og marehalm.

 

Rødhus er lige ”det der ekstra”

Hun er ikke i tvivl om, at der er et marked for en café i Rødhus.

”Vi får forespørgsler fra en del vandrere, der spørger, om der ikke er et sted her i nærheden, hvor de kan få noget at spise,” fortæller hun.

Og så kan vi jo mærke, at folk gerne vil have noget ”lidt ekstra.” Derfor tør vi godt satse på det lidt mere nicheprægede. Hvis folk går efter en fransk hotdog er der jo masser af andre steder i nærheden, hvor de kan finde det på menukortet, slutter hun.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish