©  Foto:

Vandretur - Ferring Sø

Området rundt om Ferring Sø ved Vesterhavet er især i vintermånederne et tilholdssted for et stort antal rastende fugle, specielt dykænder. Hele året rundt byder området på specielle naturoplevelser. Havet er roligt og indbydende om sommeren og vildt og brusende i vintermånederne. Når du har fået vind i håret og røde kinder af den friske luft, er det godt at komme indenfor på Bovbjerg Fyr, som både rummer spændende kulturhistorie og en café med lokale lækkerier.

Vandrestien rundt om Ferring Sø ved Vesterhavet bringer dig gennem vidt forskellige landskabs- og naturtyper.

Vestsiden ud mod det store, åbne hav byder på forblæst klitlandskab og våde enge, hvor du kan være heldig at se rastende trækfugle. Stop og og nyd den fantastiske udsigt til havet, der er blidt og imødekommende om sommeren til grådigt og råt i blæst og regn.

På østsiden af Ferring Sø kommer du igennem kuperet istidslandskab med høje, stejle skrænter. Vandreruten bringer dig gennem dyreindhegninger med græssende køer og får. Tag hensyn til dyrene og bevæg dig roligt rundt.

Ruten godt 10 km lang. Der er borde og bænke undervejs.

Vejen, der adskiller Ferring Sø og Vesterhavet var tidligere togskinner, som fragtede materialer ud til høfderne på små tipvogne fra omkring 1875. Nu er vejen lavet til cykelsti, så du kan nyde det særprægede område og sende en venlig tanke til mændene, som arbejdede så hårdt der for at sikre kysten.

Smut ind forbi Bovbjerg Fyr, som byder på forskellige kulturelle oplevelser. I caféen kan du tanke op med friskbrygget kaffe og nybagt kage.

 

 

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish