©  Foto:

Uggerby Å

Uggerby Å
Den 66 km lange å snor sig gennem Hjørring området, Sindal, Mosbjerg, Bindslev og Uggerby. Åens udspring er ved Sterup syd for Hjørring og den udmunder i Skagerrak i Tannisbugt mellem Hirtshals og Tversted.

Der kan sejles på strækningen fra Ilbro til havet, en strækning på 50 km med skønne naturoplevelser. I Bindslev findes det gamle elværk, som bestemt er et besøg værd. Her kan du på plancher læse om elværkets historie og maskinernes funktion. Der er også en skøn naturlegeplads for de mindste. 

Download folderen Sejlads på Uggerby Å

Se kort over Uggerby Å

Uggerby Å Cup afholdes hvert år, en weekend i september og er en fiskekonkurrence hvor alle er velkommen uanset om du er deltager eller tilskuer.

Kanotur
En tur i kano på Uggerby Å er en dejlig naturoplevelse, som man ikke bør gå glip af, hvis man befinder sig i området omkring Uggerby Å. Her kan alle være med – uanset alder. På rejsen ud mod havet findes der muligheder for primitiv overnatning på naturlejrpladser i Bindslev, Mosbjerg og Sindal Marina og dejlige steder at nyde den medbragte mad. Kanosæsonen strækker sig fra 1. maj til 30. september.

Kanoer kan lejes ved
Uggerby Kanofart tlf.: 98 97 53 04.
A35 Sindal Camping og kanoudlejning tlf.: 98 93 65 30

Gæstesejlere, som medbringer eget fartøj, kan leje gæstekort.

Fiskeri
Uggerby Å er et af landsdelens bedste fiskevande med bækørred, ål, skalle, gedder og havørred. Uggerby Å's havørredstamme er unik på grund af dens størrelse, gennemsnitsvægten ligger på ca. 5 kg. og der fanges hvert år fisk op til 10 kg. Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn har ca. 50 km fiskeret ved åen. Ved åen er fiskeretten markeret med grønne pæle. Fiskekort samt Statens Fisketegn skal medbringes og forevises på forlangende af fiskeribetjente, lodsejere eller medlemmer med gyldigt medlemskort. Åen er fredet fra 16. november til 15. januar. Nedfaldsfisk er fredet til 1. april. Ved åen er der etableret en handicapvenlig fiskeplatform, Steens plads, så også kørestolsbrugere har mulighed for at dyrke lystfiskeri, ved den smukke å. Åen er fredet fra 16. november til 15. januar. Nedfaldsfisk er fredet til 1. april. 

 

Dags- og ugekort kan købes ved:

Hirtshals Turistbureau
Dalsagervej 1
9850 Hirtshals.

Brasholt
Jagt - Fiskeri - Outdoor
Vandværksvej 29
9800 Hjørring

Fisketegn kan købes her

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish