©  Foto:

Tislum Plantage - Hørmested ved Sindal

Velkommen til Tislum Plantage, Hørmested ved Sindal

Tislum plantage blev anlagt omkring 1919. Dengang skete der på landsplan en lang række initiativer til skovplantning og daværende Hørmested Kommune bestluttede at anlægge en kommuneplantage.

Området i Tislum bakker var dengang træløse bakker, hvor kreaturer fra de omkringliggende ejendomme græssede. Hørmested Kommune købte arealerne og påbegyndte plantningen. I dag fremtræder skoven afvekslende og med et varieret skovbillede.

Det kuperede landskab får skoven til at virke større end den er, og de mange spor og stier gør det muligt at kombinere sine ture rundt i området. I den vestlige del ligger Starhøj, som med sine 67 meter over havet er meget markant. Herfra kan man i godt vejr nyde en storslået udsigt. Tidligere blev der ved højen holdt store fester, sommer- og grundlovsmøder. I dag holdes der stadig grundlovsmøder om end med et færre antal deltagere.

I skoven finder man flere mindesten rejst over de folk, som var engageret i plantningssagen. På Starhøj står der en genforeningssten og et stykke vest for højen kan man finde en stensætning. Du kan følge den markerede rute rundt i skoven, her kommer du rundt i det meste af skoven. Du kan også vælge, at opleve skoven på egen hånd.

God tur.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish