©  Foto:

Museet for Religiøs Kunst

At der i dag ligger et kunstmuseum i Lemvig, der som sit særlige område har den religiøse kunst, udspringer af den store udsmykning af Lemvig Kirke, som billedkunstneren Bodil Kaalund udførte 1976-81.

Kunstnerens samarbejde med befolkningen på egnen førte til mange samtaler om kunstens væsen og om dens rolle og forhold til kirke og religion. 

På Museet for Religiøs Kunst kan du se "Bodil Kaalund Samlingen" hvor grundstammen udgøres af de 159 originale bibelillustrationer, som kunstneren udførte i årene 1984-91 til Bibelselskabets udgivelse af den nyoversatte Bibel fra 1992.

De enkelte illustrationer måler 53 x 42,5 cm og er udført som akvarel over litografi. I samlingen findes også en række forarbejder til illustrationerne foruden enkelte, der ikke kom med i Bibelen. 

Museet råder også over "Den Østgrønlandske samling" og "Rouault samlingen".

Under store og pladskrævende temaudstillinger kan Museets faste samling og Bodil Kaalund Samlingen være smalt repræsenteret. 

Museet drives i dag med relativt få fastansatte og ca. 70 frivillige og entusiastiske medarbejdere. Sammen skaber de fine udstillinger i museet, der blev bygget i 1994. I 1998 og 2006 blev museet udvidet en del, og det muliggjorde blandt andet større udstillinger.

 

Slap af i caféen og nyd udsigten over Limfjorden 

Museets café tilbyder udover en fantastisk udsigt over Limfjoden mod lemvig by også hjemmelavet kage og kaffe.

I sommerhalvåret tilbydes desuden en tapastallerken af gode, lokale råvarer.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish