Lille Tektonisk Plads

Foto: VisitNordvestkysten, Hirtshals
Attraktioner
Monumenter
"Lille tektonisk plads" ligger centralt ved Hjørringgade i Hirtshals og er opkaldt efter de bevægelige tektoniske plader i jorden, der forårsager jordskælv og vulkanudbrud. Værket er en bestillingsopgave fra kunstudvalget i Hjørring Kommune.
Adresse

Hjørringgade 9

9850 Hirtshals

Kontakt

Telefon:98942220

Idéen om at bearbejde Karens Plads i Hirtshals med store stenplader, en bænk i bølgeform og en løve i voldsom bevægelse, kom efter at have besøgt pladsen flere gange. Hirtshals ligger udsat i forhold til naturkræfterne, både vinden og havet har altid givet udfordringer.

Værket er opbygget som et stort granittorv, skabt af mange store granitstykker. 400 tons rå granit, som ”svæver” på lys. På kanten står en vild løve, også i granit. Store, bølgede egeplanker som danner bænke.

Claus Ørntoft har selv hugget dem ud i et granitbrud i Sverige. Her tegnede han hele pladsen og stykkerne op, og gik i gang med bor og kiler.

Når mørket falder på, kommer der et svagt lys under stenpladerne, så man får fornemmelsen af, at de store plader vil svæve. Pladsen blev indviet i marts 2016.

Adresse

Hjørringgade 9

9850 Hirtshals

Facilities

Skulptur

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Hirtshals