©  Foto:

Kystbyen Nørre Vorupør

Vorupør - vand og vind i håret og dansk jul året rundt! 

Livet er tilbagelænet i Vorupør. Her går det hele i et lidt mere roligt tempo, og byen har udviklet sig kraftigt de senere år til at være endnu et surfermekka i Thy. Tilflyttere og byens øvrige borgere har hånd i hånd formået at sætte en spændende udvikling i gang i byen. 

Vorupør er et lille fiskerleje beliggende cirka 20 km vest for Thisted. Fiskeriet har i mange generationer været omdrejningspunktet for byens indbyggere. Men det er i dag turismen, der er den største bidragsyder til den lokale udvikling.

Cold Hawaii

Vorupør er ligesom Klitmøller en del af Cold Hawaii, så når vinden er i det rigtige hjørne, er der masser af aktivitet på havet, der samtidig giver spændende oplevelser for tilskuerne på land.

Vorupør er efter sigende et af de fem bedste windsurfing spots i Europa. Er du til det vilde Vesterhav, er der desuden rig mulighed for at få dig en dukkert.

Mange surfere har søgt mod Vorupør, hvor man stadig kan finde en bolig til fornuftige penge, og hvor udviklingen går mere og mere i retning af, at byens butikker har åbent hele året rundt. 

Byens handelsliv byder blandt andet på områdets mest velassorterede MENY, der med egen slagterafdeling og bageri kan levere alt food og non-food, du skal bruge som turist eller fastboende.

Vorupør Slagter leverer slagtervarer fra eget slagteri af høj kvalitet, og har kunder fra hele Thy og omkringliggende områder. Her kan du blandt andet også købe kød fra Galloway-racen, der græsser på Agger Tange. Frisk fisk finder du hos Vorupør Røgeri og Fiskercompagniets Detailsalg. 

Herudover har byen landets eneste rigtige butik for julepynt, der har åbent hele året. I Den Gamle Butik finder du nisser, engle, rensdyr, mus, julegrise, julestjerner, julekugler, juleduge og meget, meget mere flot julebrugskunst i NORDISK DESIGN. At træde ind i Den gamle Butik er som at træde ind i en anden verden. Her er ingen stress eller jag. Bare ro, hygge, nostalgi og følelsen af at være hensat til en svunden tid. Og så er der jul!

I byen finder du en lang række andre spændende butikker blandt andet Vorupør Lys, Siggelines, My Deluxe, Brinch Sale, Westwind, Forever Living og VØ Surfshop.

Vorupør har i den grad udviklet sig de senere år. Her findes en stor variation af restauranter, der passer til hele familien.

Niels & Sinnes Fiskerestaurant serverer Thys største fiskebord. Hos Restaurant Amalie er det de store bøffer af dry-aged kød, der er i højsædet. På Caée Break kan du nyde kaffen og få en sludder med de lokale surfere.

Klochs Spiserestaurant tilbyder burgere, steaks og spareribs - og Colombiansk kaffe med kage til.

VØ Pizzabar er den mest populære pizzabar i Thy, der bruger lokale råvarer på pizzaerne.

VesterhavsCafeen byder på Danmarks bedste udsigt udover landingspladsen og Vesterhavet. Her kan du nyde en pandestegt rødspætte, et par gode bøffer eller en portion pølsemix.

På Hotel & Restaurant Havbadet kan du nyde en traditionel dansk frokost eller middag i nye lækre omgivelser med udsigt ud over vandet og livet på stranden.

 

 

 

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish