©  Foto:

Kulturekspressen

Kunstforening.

Kulturekspressen er noget helt unikt og går tilbage til 1995. 

Det første år var det kun en Hurup begivenhed og udstillingen var på Sydthy Erhvervs- og UddannelsesCenter (SEUC) i Hurup.

Ideen blev skabt af multikunstner Andreas Rosmon – de øvrige var den daglige leder af SEUC Gerda Pedersen, der blev Kulturekspressens 1. formand, isenkræmmer Kristen Nielsen, Hanne Nørskov og Anni Pedersen, og med souschefen på SEUC Inger Stauersbøl som sikker ankermand, til såvel det regnskabsmæssige, som det med at få kunstnerne fordelt til de handlende, plejecentre og fabrikker.

Men det var udsyn og klarsyn der gjorde, at man allerede året efter kunne indbyde alle sognene i kommunen til samarbejde, og derved blev ”kulturen” spredt til hele kommunen – et samarbejde, der senere skulle vise sig kunne udbygges til gavn for os alle.

Der blev annonceret efter kunstnere, der kunne udstille på SEUC, og samtidig fik hver kunstner så tildelt en forretning – et plejehjem – en fabrik og andet – og derved blev den enkeltes kunst også spredt ud over landskabet.

Ferniseringen blev hurtigt et stort tilløbsstykke, med mellem 200 og 300 besøgende hvert år, og med udstilling af i omegnen af 100 kunstnere.

Kulturekspressen skulle også have sin egen vin, og der skulle findes en ”årets kunstner”, denne kunstner skulle så lave et kunstværk, der så blev etiketten på vinen.

Så var fundamentet skabt, og en spændende tid med mange arrangementer var skabt.

Kulturekspressen blev og er nu en fest- og kulturuge, hvor det lokale kulturliv i det sydlige Thy blandes med folk og oplevelser udefra.

Man kan også kalde Kulturekspressen for "Sognenes fest".

Se mere på www.kulturekspressen.dk

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish