©  Foto:

Kettrup Kirke

Kettrup kirkes skib og kor med apsis er opført af granitkvadre i 1100tallet, mens tårnet og våbenhuset er tilføjet i senmiddelalderen. 


Altertavlen er meget interessant. Den er fremstillet i 1612, men som hovedudsmykning har den i midterfeltet en ældre husaltertavle med alabastrelieffer. Den smukke husaltertavle er et nederlandsk arbejde fra 1561, og den har sikkert været anvendt til private andagter på den nærliggende herregård Ågård. Det er også ejeren af Ågård, der i 1573 gav kirken en prædikestol med sit eget og hustruens våbenskjold, og som i 1594 lod det ene felt rette, fordi han i mellemtiden havde fået en ny hustru.

Bemærkelsesværdigt er imidlertid også, at man både udvendigt og indvendigt fortsat tydeligt kan se den gamle sydvendte indgang til kirken.

I dag
Kirken har i dag et orgel med 12 stemmer og to manualer plus fodpedal. Kirken har desuden et smukt altertæppe og en violet messehagel vævet af kunstner Berit Hjelholdt, samt en lige så smuk hvid filtet messehagel, lavet af filtmager Lene Gabel Nielsen. Klokkeringningen er nu ført ned i kirkerummet, så de to klokker kan betjenes der fra - den gamle klokke har en lille revne og blev af den grund i 1990 suppleret med en ny for at aflaste den gamle ved den daglige ringning - nu ringer den gamle klokke kun med ved højtiderne og ved særlige lejligheder.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish