©  Foto:

Julemarked på Børglum Kloster

Varmen spreder sig inde døre i takt med indtagelsen af varme drikke, og den danske hygge er i top når stearinlysene tændes. Julemarked på Børglum Kloster afholdes med adgang til kongesalen, de private julepyntede stuer og mange forskellige juleboder. 

Børglum Kloster glæder sig til at se jer alle sammen når de inviterer til Julemarked i hele 4 weekender plus en enkelt aften i 2023.

Kom med ind og oplev Børglum Klosters private julepyntede kongesal og stuer, der kun åbnes for besøgende denne ene gang om året.

Julemarkedet er Børglum Klosters største event med flere forskellige boder med kunst, håndværk, og meget mere i tre etager i østfløjen. Find også boder med delikatesser i den renoverede herregårdshestestald, der blandt andet byder på lokale specialiteter.

Der skrues extra op for julestemningen på julemarkedet, med hyggeligt nisseorkester i Klostergården og mini-koncerter i kirken.

Gå på opdagelse i Julepyntsbutikken i den røde stald og i Klosterbutikken der kommer med deres bud på årets julegave. Besøg også caféen der i juleweekenderne servere lækre retter med alt, hvad der hører til på et traditionelt julebord.

Kendte kulisser fra populær julekalender 

Børglum Kloster kom hurtigt på landkortet da den landsdækkende julekalender, Ludwig og julemanden, blev vist på TV2 første gang i 2011. Den i dag en af de mest sete julekalender i dansk julekalender-historie. Julemandens værksted og Julemandens stue fra Julekalenderen kan opleves i fuld figur til julemarkedet samt julekalenderens rekvisitter.

Julegodt og juleknas

Café Vognporten står klar med deres special konstruerede julemenu, hvor det falder både til den store og den mindre appetit. Eller gå ned i den gamle Hestestald og få en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Se cafeens menukort her.

Børglum Kloster afholder også et ekstra åbent om aftenen, hvor klosterets gæster kan opleve Børglum klosters private stuer, kongesalen og julemarkedet efter mørkets frembrud.  Aftenen med julemarked, tirsdag 28. november kl. 16-20, afsluttes med stort julefyrværkeri kl. 20.00.

Man kan læse mere om julemarkedet på Børglum Klosters hjemmeside: www.boerglumkloster.dk

Sidste chance for at besøge det 1000 år gamle klosterkirke!

Det er det sidste udkald for at besøge den gamle domkirke på Børglum Kloster. Efter i år vil den gamle domkirke være lukket de næste to år, da den skal igennem en stor restaurering.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish