©  Foto:

Jul på Hjerl Hede

Oplev julens magi og traditioner i et historisk perspektiv på Frilandsmuseet Hjerl Hede.

Vores juleweekender er fyldt med hjertevarme, autentisk julestemning og uforglemmelige oplevelser for hele familien.

  • 2.-3. december 2023
  • 9.-10. december 2023
  • 16.- 17. december 2023

Museet er levendegjort kl. 10.00 – 16.30.

Museets huse og område er åbent kl. 10.00 – 17.00.

Visitorcenteret med marked er åbent kl. 10.00 – 17.30.

Nissernes Gård og andre aktiviteter for børn:

Børnene vil elske at besøge Nissernes Gård, hvor de kan møde både små og store nisser. De kan også lede efter mus i vandmøllen, lege lille nisse på kæmpestore møbler, lave nissehuer af filt og pynte honninghjerter.

 

Levendegørelse med liv i huse og værksteder (kl. 10.00 - 16.30):

Vores huse og værksteder bliver vækket til live med de mange frivillige i julekostumer og tidstypiske dragter, der giver dig et indblik i, hvordan folk levede og arbejdede i gamle dage. En oplevelse, der vil tage dig tilbage i tiden.

 

Julemarked med julegaver og håndværk (kl. 10.00 - 17.30):

Vores julemarked byder på en skatkiste af advents- og julegaver, pynt og lækkert håndværk. Find de perfekte gaver til dine kære og skab smukke minder.

 

Juleudstillinger i de gamle historiske huse:

Træd ind i fortiden og udforsk vores gamle huse, hvor der er pyntet til jul. Otte huse rummer helt særlige juleudsmykninger. Oplev her, hvordan julen er blevet fejret gennem tiderne, og lær, for eksempel, hvornår adventskransen og juletræet blev en del af vores traditioner.

 

Slagtning af dyr på gammeldags manér:

Vores slagtere viser, hvordan grise og får blev slagtet tilbage i tiden, så kødet og andre dele af dyrene kunne bruges til julemiddagen. Gæsterne får lov til at komme helt tæt på og opleve, hvor dyrene bliver aflivet og derefter slagtet.

 

Pelsning af ræve og andre dyr:

Når vi viser, hvordan man pelser ræve, plejer det at trække mange børn og voksne til. Her kan du opleve og selv prøve kræfter med pelsning. Du må også gerne - efter aftale - pelse din egen medbragte ræv eller mårhund i en af juleweekenderne, så længe dyrene er lovligt nedlagt. Hvis du selv pelser, kan du også få lov til at klargøre den til garvning.

Julegodter og julestemning hos købmand og bager:

Nyd de skønneste julelækkerier hos vores bager og købmand, hvor der dufter brunt og brændt. Smag på traditionelle julegodter og kom i ægte julestemning. Kig også forbi Restaurant Skyttegaarden, som holder åbent.

 

Få en tur i hestevogn og med damptoget:

Tag en tur med hestevogn eller damptoget – og oplev museet og julelandskabet på en eventyrlig måde. En uforglemmelig rejse for hele familien. Køb et armbånd, der giver adgang til både hestevogn og damptog samt noget lækkert fra restauranten.


Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish