Gå til indhold
©  Foto:

Egnssamlingen - et arkiv og museum ved Jammerbugt

Egnssamlingen – en lokalhistorisk samling i særklasse

I Saltum finder du en af Danmarks mest aktive lokalhistoriske samlinger. Egnssamlingen råder over 1.200 m2 lokaler på 5 samlede matrikler, hvor de mange udstillinger og arbejdende værksteder præsenterer sig flot. Her kommer årligt godt 7.000 gæster.

Karakteristisk for Egnssamlingen er de godt 50 frivillige, der ugentligt lægger en formiddags arbejde i samlingen. De betyder, at vi hver tirsdag formiddag året rundt har arbejdende værksteder, og at der flere gange årligt afholdes særskilte aktivitetsdage, hvor aktive børn i alle aldre kan leve sig ind i, hvordan tingene blev gjort før i tiden.

Egnssamlingen er et oplagt udflugtsmål for skoleklasser, foreninger m.fl. (maks. 100 pers.), der typisk får en introduktion ved en storskærm, hvorefter samlingen ses på egen hånd. Mange udflugtsgæster vælger at nyde en kop kaffe med hjemmebagt kringelkage arrangeret af vor dygtige cafégruppe.

Egnssamlingens veludstyrede læsesal benyttes af op til 30 slægtsforskere ad gangen, der på vort interne netværk finder i tusindvis af digitaliseret dokumenter, og som via wifi søger information på internettet.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2022
Danish