©  Foto:

Bovbjerg Fyr - Kulturhus

Fyret ved Bovbjerg, på kanten af Vesterhavet, er i dag et kulturhus.

Bovbjerg Fyr drives af cirka 160 frivillige.

Året igennem tilbydder fyret kulturelle arrangementer, koncerter, udstillinger, teater, musik, dans og foredrag.

Fyret har ligget her siden 1877. Tårnets har 93 trin op til lanternen og et brag af en udsigt over det brusende Vesterhav.

Fyrmester Rudes stue er blevet til en hyggelig café.

I fyrmesterens have kan børn og voksne gå på opdagelse. Hver måned kan man se nye kunstudstillinger. 

Kulturhistorisk attraktion med kunst og kultur

I dag er fyret en stor turistattraktion, der hvert år besøges af mange tusinde gæster. Fyret har hver måned en skiftende kunstudstilling af både lokale, nationale og internationale kunstnere. Fyret afholder løbet igennem året forskellige arrangementer som for eksempel dragedag, efterårsmarked, rappelling fra fyrtårnet og meget mere.

I fyrmesterens gamle stuer finder du også en rigtig hyggelig café, hvor du kan nyde din frokost eller eftermiddagskaffe. Køkkenet arrangerer løbende ferniseringsbrunch og fællespisning, som altid er godt besøgt, da fyrets café har et virkelig godt ry blandt lokalbefolkningen.

Kunstnerlivet omkring Bovbjerg i første halvdel af 1900-tallet med blandt andre Jens Søndergaard er en interessant historie at dykke ned i. Besøg Jens Søndergaard Museet i Ferring og lad dig opsluge af hans havbilleder og andre motiver fra området.

Fortsæt din tur videre til nogle af egnens kirker og mindesten, som også beretter om områdets barske historie.

Bovbjerg Klint - en del af UNESCO Global Geopark Vestjylland

Geologien omkring Bovbjerg Fyr er en spændende historie om naturens enorme kræfter for mange tusind år siden. Den imponerende Bovbjerg Klint viser spor fra Elster-, Saale- og Weichsel-istiderne.

Høfderne har også en historie. De blev afslutningen på en tid, hvor Vesterhavet grådigt åd af landet. Omtrent samtidig blev fyrvæsenet et vigtigt våben i kampen for at dæmme op for "Jernkystens" mange skibsforlis.

 

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish