Gå til indhold
©  Foto:

Blokhus Redningsstation

Efter at have været lukket i en længere periode, så åbner den historiske Blokhus Redningsstation igen for gæster mandag 2. august. 2021.

Den har åbent alle dage i august mellem kl. 10 og 17.

Blandt søfarende har Jammerbugten altid været berygtet som et farefuldt farvand. Der kunne nemlig opstå voldsomme bølger, når vinden var i en bestemt retning, og med bugtens ringe havdybde og sandrevlerne langs stranden blev der skabt en strøm, som førte til mange strandinger.

Den første officielle statistik for strandinger langs den jyske vestkyst viser, at der over en årrække i midten af 1800-tallet blev registreret 4.166 strandinger. Derfor bevilgede kongen i 1847 5.000 rigsdaler til etablering af Det Nørrejyske Redningsvæsen, hvor der langs den jyske vestkyst blev opført otte redningsstationer, heriblandt en i Blokhus i 1852.

Det var et ærefuldt erhverv at arbejde ved redningsstationen, hvor 12 bådsmænd og 4 mand i reserve var ansat. I alt er 118 skibbrudne blevet reddet af redningsmændene fra Blokhus. Redningsstationen blev fjernet af den tyske besættelsesmagt i 1944, da den lå i skudlinjen for en af deres kanoner. Det vakte dengang harme hos lokalbefolkningen. 

I 2009 lykkedes det at skabe en historisk begivenhed, det blev året hvor Blokhus som by fik deres Redningsstation tilbage.

Den Erhvervsdrivende Fond Strandcenter Blokhus har opført en præcis kopi af den originale bygning. Et kompliceret projekt da der skulle bygges præcis efter de gamle byggemetoder, men resultatet er blevet enestående.

De frivillige fra Redningsstationens venner vil være til stede to timer om dagen for at svare på spørgsmål om udstillingen om ”Det gamle Blokhus” samt om Blokhus før og nu.
Det er enten mellem kl. 10 og 12 eller mellem kl. 13 og 15.

Egnssamlingen laver en historisk byvandring i Blokhus, hvor de prøver at finde byens DNA og relaterer den til nutidens turistby. Tilmelding er nødvendigt. Byvandringerne er på følgende dage kl. 13 – 15:

Onsdag den 30. Juni

Onsdag den 7. Juli

Onsdag den 14. Juli 

Onsdag den 21. Juli

Onsdag den 28. Juli

Onsdag den 4. August

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2023
Danish