Puch Maxi ture hædret med oplevelsesprisen

13.11.2020
Foto: Nordvestkysten

Jens Hedevang og hans Puch Maxi ture med udgangspunkt fra Thyborøn vinder Oplevelsesprisen 2020

Puch Maxi, mælkekasse og rævehale

Skal det være den røde Mette F. opkaldt efter statsministeren, Dronning Ingrid, der er lidt skæv bagtil eller måske Maude Varnæs, der ikke rynker på næse, fordi der lugter lidt af fisk.

Alle knallerter har navne og en sjov historie i det nye Puch Maxi koncept, der er udviklet i Thyborøn.

God nordvestjysk humor og den nostalgiske følelse af at køre Puch Maxi knallert med gashåndtaget vredet i bund og få rigeligt med frisk vesterhavsluft ned i lungerne samtidig med, at der er en grøn mælkekasse med rævehale monteret på bagagebæren, har vundet gæsternes begejstring.

I hvert fald er det nyudviklede koncept med guidede Puch Maxi ture i Thyborøn og omegn nu blevet hædret med Talentprisen for bedste nye oplevelse i 2020. 

> Læs mere om: Bare knald på ferien ude vestpå
 

Maxi-tours i Thyborøn

Foto: Nordvestkysten

Glad indehaver modtager prisen

Jens Hedevang, der i øvrigt driver Hedevang Outdoor, er en erfaren naturvejleder og tidligere på året, da Coronaen gjorde sit indtog i Danmark, udviklede han konceptet Maxitours.

"Jeg har faktisk lidt svært ved at se mig sur på Corona", siger han og griner. "Ideen blev nemlig født på en workshop lige da Corona startede i foråret, og så har det ellers udviklet sig derfra.

Der har indtil nu været gennemført rigtig mange ture langs Nordvestkysten, og en hel del gæster er meget begejstrede for den unikke oplevelse. Der har været en stor tilstrømning af danske gæster til Nordvestkysten denne sæson.

"Jeg har været utrolig spændt på, hvordan det ville gå, og havde selv en formodning om, at det mest ville appellere til mænd i aldersgruppen 30-55 år. Men det har fuldstændig taget fusen på mig. Det er alt fra efterskole-elever, husmoderforeninger og højskoleelever. Ja, faktisk har jeg haft en dame på 91 år, som dårligt nok kunne gå, og hun skulle bare ud på en Puch Maxi. Det havde jeg ikke lige set komme", fortæller Jens Hedevang. 

Men hvad er det, der lige præcis ligger til grund for successen og begejstringen for det velkendte, røde lyn, der suser afsted på havnen i Thyborøn? 

Selv siger Jens Hedevang, at de fleste har et forhold til det at køre Puch Maxi. "Enten har de selv ejet en eller gemmer på en drøm om at prøve det. Det er et nyt, anderledes og sjovt koncept, og alle kan være med. Det at køre knallert har attraktionsværdi. Når du sidder på knallerten bliver du pludselig 15 år igen. Du er 100 % i det rum. Vi hyggesnakker, og det er helt nede på jorden. Samtidig har jeg været heldig med at få rigtig meget taletid i medierne, som har skabt ekstra opmærksomhed omkring det hele".

Foto:Nordvestkysten

Bag oplevelsesprisen står firmaet True Story, som er indehaver af Duglemmerdetaldrig.dk - en bookingportal for oplevelser. De nominerede til Oplevelsesprisen bestemmes 100% af de oplevelsesglade danskere, der har stemt om de bedste oplevelser. Herefter afgøres finalefeltet af en udvalgt jury og til slut stemmer brugerne igen om hvem, der skal vinde.

Jens Hedevang og hans Bøf og Brøl oplevelse var også nomineret i prisen om bedste outdoor-oplevelse, men det var altså Puch Maxi og mælkekasse, der løb med præmien. Jens Hedevang vinder udover æren og anerkendelsen også en præmie på 10.000 kr. til markedsføring. 

Næste step

"2020 var det man kalder et test-år for konceptet", fortæller Jens Hedevang. Næste step i processen er at udvikle kør-selv-oplevelser, som er en slags roadtrips i lokalområdet.  

Du kan som gæst i området se frem til spændende dagsture på ca. 70-80 km, hvor du ser den flotte natur og gør stop ved nogle gode samarbejdspartnerne - f.eks. frokost på Bovbjerg Fyr Café og isbutikken Fjams og kugler i Thyborøn.

Samtidig arbejdes der ihærdigt på at etablere en afdeling i Hvide Sande, så flere nede langs Vestkysten også kan få glæde af de nostalgiske Puch Maxier", slutter Jens Hedevang. 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish