Hirseriet

Hirse følger ny trend og går efter den lokale drøm i Hirseriet

4.7.2022
Foto: Destination Nordvestkysten

Flere og flere unge kigger mod de områder, hvor de er vokset op, når drømmen om at etablere sig som iværksætter begynder at vokse. Det lokale islæt, nærheden til lokalt dyrkede råvarer og de gode netværk er en af grundene. Det kan Hirse Christensen tale med om. 

”Hirseriet, den kunne da ikke hedde andet,” siger 26-årige Hirse Christensen om sin nye café.

”Bryggeriet, bageriet, mejeriet – Hirseriet, ikke,” griner hun.

Selvom der ikke var så langt fra tanke til handling, da hun besluttede sig for, at hun ville drive café i Vendsyssel, så er selve konceptet tænkt godt igennem, inden Hirse rykkede rødderne op i Aarhus for at flytte hjem til sine oprindelige rødder mellem Tversted og Bindslev.

Her har hun startet Hirseriet, en lille café i samme bygning som Isager Garn.

Resultatet blev Hirseriet, som Hirse selv beskriver som en café med fokus på kvalitet, afslappende atmosfære og et menukort, hvor retterne så vidt muligt er tilberedt af lokale og økologiske råvarer.

”Jeg er ret optaget af det der med cirkulær økonomi, og så er det rigtigt vigtigt for mig, at jeg er med til at generere økonomi her i lokalområdet, ” forklarer hun.

”Og så skal folk, der kommer her bare have en god oplevelse,” siger hun.

Hirseriet

Foto:Destination Nordvestkysten

Sådan én, der inviterer indenfor

Hirse Christensen er uddannet indenfor fødevareteknologi og kommunikation.

”Så egentlig skulle jeg jo være på kontor og for eksempel arbejde med kvalitetssikring,” siger hun.

Alligevel var der noget i hende, der sagde, at det måske ikke helt var det, hun drømte om.

Så var det, at hendes mentor mindende hende om, at hun jo ER sådan en, der inviterer venner indenfor og hygger om dem med god mad og hyggelig stemning.

”Det fik mig til at tænke, at jeg måske skulle prøve at gøre det, jeg er godt til og endda tjene penge på det,” smiler Hirse Christensen.

Hun slår ud med armene.

”Og så elsker jeg det her område, og jeg glæder mig over at kunne se solnedgangen hver eneste aften, hvis jeg har lyst.

Indtil videre er planen, at caféen har åbent over sommeren, og Hirse Christensen kan allerede nu konstatere, at hun er kommet rigtigt godt fra starte i Hirseriet.

”Altså havde jeg regnet med, at jeg skulle have tid til stille dage med vin og Netflix, så er det ikke lige det, der er sket, siger hun med en hovedrysten, mens hun med hurtige hænder betjener kaffemaskinen.

Heldigvis har hun god hjælp fra familien. I køkkenet er Hirses fætter, Nicolai Madsen i fuld gang. Han er sammen med Hirses mor, Maj en fast del af holdet i den nye café.

Fætteren og kusinen står sammen, siger de i kor, skubber til hinanden og griner.

Hirseriet

Foto:Destination Nordvestkysten

”Hvordan kan man gøre en lokal, dansk bælgfrugt til en oplevelse?”

Menukortet er nøje sammensat af lokale råvarer så vidt det er muligt, forklarer Hirse Christeisen..

 ”Jeg går rigtigt meget op i, hvordan den mad, vi serverer, er lavet, og jeg har helt klare holdninger til, hvad jeg ikke vi have i mit køkken, siger Hirse Christensen og fortsætter:

”Og så må det altså også godt være sjovt at lave.”

Menukortet byder på Friske surdejsboller bliver bagt hver morgen, der er altid to salater, dagens fisk og frisk grønt på menuen. Fredag er der ”dele-mad,” der nok bedst kan beskrives som en form for vendsysselsk tapas.

”En masse små anretninger, som man kan gå på opdagelse i,” forklarer Hirse.

Hen over sommeren vil der desuden være forskellige tiltag i den have, der er knyttet til caféen.

Det lokale eventyr fortsætter måske

Hvad fremtiden bringer, er ikke helt sikkert, men Hirse Christensen er slet ikke afvisende overfor, at det måske kan være, hun fortsætter sit lokale eventyr i Hirseriet.

”De lokale er jo også rigtigt glade for at komme her, så når turistsæsonen er ovre, kan det være, at vi fortsætter,” slutter hun.

Hirseriet

Foto:Destination Nordvestkysten

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish