Doverodde Købmandsgaard

Thisted

Foto: Destination Nordvestkysten

Thisted er en spændende og dynamisk handelsby, der ligger smukt ved Limfjorden og tæt på Danmarks første nationalpark, Nationalpark Thy.

Oplev Thisted

Den gamle købstad ligger helt ud til Limfjorden, og har en lang tradition med lokale smagsoplevelser. Thisted er hjemsted for det lokale Thisted Bryghus, der i flere år er blevet kåret som "Årets Danske Bryggeri" af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster. Byen byder på mange lokale specialiteter, som is og bolsjer, der fremstilles på gammeldags manér.

I centrum af Thisted kan du gå på opdagelse i de hyggelige gader, og se nærmere på byens smukke og gamle rådhus, der i dag er fredet. Ikke langt fra det gamle rådhus pryder en bronzestatue af en hane bybilledet, og tæt ved lystbådehavnen skuer statuen af Thisted-pigen ud over vandet. Du kan i løbet af året komme på rundvisning på Thisted Bryghus, hvor det er muligt at få fortællinger om bryggeriets historie.

I bymidten ligger anlægget Christiansgave fra 1821, hvor der er et friluftsteater, som bruges til forskellige forestillinger. I tilknytning til Christiansgave finder du Thisted Lilleby, som er et kulturhistorisk minde af Thisted bymidte anno 1950.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2023
Danish