Lild Strand

Lildstrand

Foto: Paul Erik Fabricius

Lildstrand er et af de mindste fiskerlejer ved Vestkysten. Det er stedet for den stille vandrer, turcyklisten eller den kulturhistorisk interesserede. Her er hverken supermarked eller gourmetrestauranter, men til gengæld finder du et røgeri, B&B, kunstgalleri og ikke mindst ro.

Lildstrand er ukommerciel, autentisk og naturskøn

I fiskerlejet Lildstrand vest for Bulbjerg er havet, klitheden, skoven, landingspladsen og kystfiskeriet de største attraktioner – sammen med roen, stilheden og stjernehimlen. Området er et af Danmarks mørkeste steder, som opnåede en Dark Sky Park Bulbjerg certificering. 

Trods dybt vand, stenet strand, strid blæst, fravær af pizzeriaer og tøjbutikker og seks kilometer til Brugsen i Frøstrup er fastboende og sommerhusejere enige om, at Lildstrand er et af verdens skønneste og mest uforstyrrede steder. Det gamle fiskerleje ligger omgivet af fredet natur. Her er masser af plads og muligheder for dem, der finder ud for enden af Strandvejen for at opleve naturen på egen hånd, alene eller sammen med familie og venner.

Lildstrand

©VisitnordvestkystenFoto:Erik Andersen

Lildstrand

©VisitnordvestkystenFoto:Else Dam

Fællesskab og lokalt sammenhold

De 35 fastboende og områdets sommerhusejere har udarbejdet en masterplan, der værner om at bevare og udvikle de fælles lokale værdier: natur, ro og stille turisme på stedets præmisser.

Kystterrasser på begge sider af landingspladsen og madpakkehus med udendørs terrasse er populære mødesteder i Lildstrand, og her får også kørestolsbrugere mulighed for komfortabel adgang til strand og havudsigt året rundt. Hawboernes Hus er et andet samlingssted i Lildstrand, hvor der eksempelvis bydes på vinsmagning, musik, foredrag, kunsthåndværkermarked, fællesspisning mm.

Seværdigheder nær Lildstrand

Dét kan du opleve i Lildstrand

Udover at kunne nyde roen og stilheden i Lildstrand vil du også kunne opleve en levende kystfiskerikultur. Besøg landingspladsen, hvor kystbåden Skarreklit, spilhuset, spilpasserkontoret, kystterrasserne og madpakkehuset ligger. Her kan du nyde en madpakke inde eller ude – med en havudsigt uden lige. Er du lystfisker med hang til fiskeri på åbent hav, giver medlemskab af Lildstrand Bådelaug dig mulighed for at udleve drømmene sammen med ligesindede, havkyndige folk.

I Lildstrand er det værd at lægge vejen forbi den stemningsfyldte kirke i det tidligere redningshus – med udendørs klokkestabel og bådformet døbefont, der er skabt som lokalt kunstprojekt. Du kan også aflægge besøg i Arte Museum & Gallery eller melde dig til et kursus i Kreativitetshuset, hvor du også kan overnatte i B&B.
På landingspladsen sælger sommerkiosken Hawhuset is, kaffe og ”fra brugt til nyt”. Få meter derfra kan du købe håndlavet naturdecor på Lille Viols arbejdende værksted.

Bjarnes Fiskesalg på landingspladsen sælger frisk fisk, når der har været havvejr, og i Lildstrand Røgeri kan du købe frisk og røget fisk året rundt. Røgeriet laver take-away, som du enten kan nyde på deres terrasse eller i madpakkehuset.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish