Gå til indhold
Lild Strand

Lildstrand

Foto: Paul Erik Fabricius

Lildstrand er et af de mindste fiskerlejer ved Vestkysten. Det er stedet for den stille vandrer, turcyklisten eller den kulturhistorisk interesserede. Her er hverken supermarked eller gourmetrestauranter, men til gengæld finder du et røgeri, B&B, kunstgallerier og ikke mindst ro.

Lildstrand er ukommerciel, autentisk og naturskøn

I fiskerlejet Lildstrand er havet, fuglene, klitheden, landingspladsen og kystfiskeriet de største attraktioner – sammen med roen, stilheden, og stjernehimlen. 

Trods dybt vand, stenet strand, strid blæst, fravær af pizzeriaer og tøjbutikker og syv kilometer til Brugsen i Frøstrup er fastboende og sommerhusejere enige om, at Lildstrand er et af verdens skønneste og mest uforstyrrede steder. 

Her er ukommercielt, autentisk, naturskønt og roligt – og der er masser af plads til dem, der kommer ud for enden af den fem kilometer blinde vej, der ender ved havet, for at få individuelle naturoplevelser, opleve plads og ro til eftertanke.

Derfor er det heller ikke underligt at det lille fiskerleje har trukket flere kunstnere til op igennem tiden, heriblandt Emil Nolde.

Fiskekuttere i Lild Strand

Foto:Lars Lundgaard

Spisende gæster ved Madpakkehuset i Lild Strand

Foto:Else Dam

Fællesskab og lokalt sammenhold

De ca. 40 faste beboere og områdets sommerhusejere samarbejder om at værne om og bevare områdets værdier; natur, ro og stille turisme på stedets præmisser.

Hawboernes hus er et andet samlingssted i Lildstrand, hvor der eksempelvis bydes på vinsmagning, stand-up show eller kunsthåndværkermarked.

Seværdigheder nær Lildstrand

Dét kan du opleve i Lildstrand

Udover at kunne nyde roen og stilheden i Lildstrand, vil du også kunne opleve en levende kystfiskerikultur. Besøg landingspladsen, hvor kystbåden Skarreklit, spilhuset, spilpasserkontoret og madpakkehuset ligger. Her kan du passende nyde en madpakke på udendørsterrassen, som har en havudsigt uden lige. 

Er du ved Lildstrand kan du passende også lægge vejen forbi den stemningsfyldte mini-kirke i det tidligere redningshus med udendørs klokkestabel og bådformet døbefont eller et af byens to kunstgallerier: Galleri Arte og Galleri Tex, hvor sidstnævnte har B&B, salg af is, kaffe og kage samt spiller levende musik i gården på sommertorsdage.

Hos Bjarnes Fiskesalg på landingspladsen eller Lildstrand Røgeri kan du købe frisk og røget fisk. Røgeriet laver take-away retter, som du enten kan nyde på deres terrasse eller i madpakkehuset.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2023
Danish