Surfere i Klitmøller

Cold Hawaii

Foto: VisitNordvestkysten

Cold Hawaii er surfernes betegnelse for kyststrækningen i Thy mellem Agger i syd og Hanstholm i nord. Der er intet mindre end 31 gode surfspots.

Opdateret 03.10.2023

Hvorfor kaldes det Cold Hawaii?

Cold Hawaii har fået sit navn, fordi området har nogle helt særlige vindforhold, der minder om dem, du kan finde på Hawaii. Området har i dag udviklet sig til en lille surferkoloni og surferne, der i dag bor i Klitmøller, har skabt et spændende miljø og givet nyt liv til byen. Kører du mod Klitmøller, vil du også opleve at møde mange biler med surfboards fastspændt på taget. Surfere rejser til fra nær og fjern for at udfordre bølgerne i Cold Hawaii. Der afholdes hvert år flere stævner, og byen har siden 2010 været vært for Cold Hawaii PWA World Cup, en international surfkonkurrence, hvor 32 af verdens bedste surfere dyster om sejren. Interessen for konkurrencen har været stødt stigende gennem årene i både ind- og udland, og i 2013 blev HKH Kronprins Frederik protektor for PWA World Cup'en i Cold Hawaii.

Klitmøller er særdeles velegnet til flere forskellige former for surf på grund af de to rev, der ligger ud for kysten syd for pynten Ørhage. Her dannes store bølger, der muliggør både wave-, wind-, kite- og stand up padlesurfing, og det er ikke kun for de professionelle, for du kan selv tage på Cold Hawaii Surf Camp eller WestWind Surf Shop og lære at surfe. 

 

Surfere på vej i vandet

Foto:Destination Nordvestkysten

Hvor findes der flere gode surfspots?

Det er dog ikke kun selve Klitmøller, der er interessant for surfere i Cold Hawaii. Både Agger Tange i syd, Vorupør og Hanstholm i det nordlige Thy har masser af gode muligheder. Så mange gode surfspots samlet så tæt gør området helt unikt, fordi et af stederne altid er optimalt uanset vejr- og vindforhold.

Udover Cold Hawaii byder Nordvestkysten også generelt på glimrende surf muligheder i f.eks. Løkken området, i Hirtshals og forskellige surfaktiviteter i Limfjordsområdet.

Se alle de gode surfspots ved Nordvestkysten her.

FAQ

Fra den 8.-23. september 2023

Læs mere om Cold Hawaii Games

West Wind Surfshop

Hele året rundt er der gode bølger ved Cold Hawaii. I både sommer og vintermåneder, kan man surfe hvis man har det rette udstyr, som kan lejes i området.

Forfatter: Kris Vejnø

Evt. mere tekst om Kris her.

Kris Vejnø

Marketingkoordinator

kve@visitnordvestkysten.dk

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish