Rubjerg Knude

En hilsen fra Destination Nordvestkysten

20.3.2020
Foto: Destination Nordvestkysten

Peter Krusborg,  direktør i Destination Nordvestkysten,  har skrevet en række anbefalinger til turisterhvervet i forbindelse med den økonomiske krise, som det danske turisterhverv oplever lige nu, som følge af corona-virus.

Kære alle

Vi står lige nu i en situation ingen af os har prøvet før.
På rekordtid er det danske samfund blevet stillet overfor en næsten uoverskuelig stor sundhedsmæssig og økonomisk krise.
Sidstnævnte har i særdeleshed påvirket vores erhverv, hvor vi er gået fra at have udsigt til endnu et rekordår til at være historisk hårdt ramt af et lyn fra en klar himmel. Der findes ingen nemme løsninger på den udfordring vi er stillet overfor, og det vil også være utopisk at tro, vi kommer helskindet igennem krisen. Et faktum, som mange af jer allerede kan bekræfte. Jeg er dog ikke i tvivl om, at vi kan mindske de negative økonomiske konsekvenser ved at gøre alt vi kan hver for sig og i fællesskab for at værne om vores branche. Heldigvis står rigtig mange gode kræfter allerede på spring for at hjælpe, og forhåbentligt kommer flere til. 

Som destinationsselskab har vi desværre ikke de dybe finansielle lommer, men vi vil gøre alt vi kan for at hjælpe jer på alle de måder, vi overhovedet kan.

Da destinationsselskabet er i gang med at blive etableret og derfor endnu ikke har et hovednummer, vil jeg anbefale at I retter alle spørgsmål eller ønsker om hjælp til

- Martin Storgaard tlf. 41 91 19 85  eller mail: mrs@jammerbugt.dk,

- Anna Oosterhof tlf. 41 93 71 93  eller på mail anna.oosterhof@hjoerring.dk

- Peter Krusborg  tlf. 20 80 21 43  eller på mail pkp@jammerbugt.dk

 

Generelt så vil vi gerne give jer følgende råd:


-   Hold jer ajourført på Erhvervsstyrelsens officielle virksomhedssite www.virksomhedsguiden.dk omkring hvorledes virksomheder skal forholde sig under corona-situationen. Her finder I ligeledes en telefonisk hotline til virksomheder: 72200034.

-   Benytte jer af Erhvervshusenes hjemmesider og rådgivere. 

-   Hold øje med Vækstfonden (Statens Finansieringsfond) som muligvis er på vej med et nyt tiltag om kautioner: www.vf.dk/nyheder

-   Hold også gerne øje med Eksport Kredit Fonden, som har turismevirksomhederne under deres vinger. Følg med her: www.ekf.dk

-   Såfremt I oplever krise i din virksomhed, så søg gerne rådgivning igennem initiativet ’Early Warning’ – fortroligt, uvildigt og uden beregning.
Link: www.earlywarning.dk/coronaramte-virksomheder

-    Hvis I har overskud til at fokusere på en optimering af virksomheden, så anbefaler vi jer at se nogle af VisitDenmarks webinarer, hvor du via videomateriale, der ligger online, kan blive opdateret på relevante emner for din virksomhed.

- Læs evt. også artiklen ’Stå stærkere efter COVID19: Idékatalog med 11 konkrete indsatser, I kan kaste jer over, mens krisen raser’, som ligger på Turisme.nu.

Vi vil fortsætte med at følge situationen på tætteste hold, indhente ’best case practice’ til deling og løbende undersøge om der er andet og mere vi kan gøre for at hjælpe jer. 

De bedste tanker fra alle os i Destination Nordvestkysten!

Mvh.
Peter Krusborg.
Direktør Destination Nordvestkysten

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish