©  Foto:

Løkkens Fiskeoplevelser

Tag fiskestangen med på ferien! Når du holder din ferie i Løkken er der udsigt til maritime oplevelser og spændende fiskeområder. Der er både mulighed for at fiske i ferskvand og i saltvand, og i tilfælde af manglende fangst, er der mulighed for at købe frisk fisk fra fiskerne i Løkken. 

Løkken byder på mange forskellige fiskeoplevelser - både lystfiskeri samt leg og læring. 

Lystfiskeri

Har du lyst til at komme ud og fiske byder Løkken på flere forskellige muligheder i naturskønne områder.

Husk at det er nødvendigt at købe fisketegn for at kunne fiske i Danmark - det kan du gøre her. Børn og unge under 18 må dog gerne fiske frit.

Mangler du madding kan det købes i Hjørring hos Brasholt eller Jagt & Fritid, derudover er der også mulighed for at låne en fiskestang hos dem.
Løkken Fiskepark har også et mindre udvalg af madding til fisk, man kan købe.

Læs mere om alle fiskemulighederne i Toppen af Danmarks brochurer. Hent den i turistbureauet eller download den ned digitalt her: Fiskeoplevelser

Kyst- og molefiskeri

Kyst- og molefiskeri er nemt at gå til – så nemt at selv børnene kan være med. Samtidig kan kysten dog også byde på udfordringer for de erfarne fiskere.

Ved kysten er der god chance for fangst, da mange fiskearter kommer tæt på land for at søge føde – ofte inden for revlerne.

I Løkken må du fiske fra læmolen – vær dog opmærksom på skiltning med evt. forbud.

Der er god mulighed for at fange mange forskellige fisk hele året rundt f.eks. fladfisk, torsk og makrel. Se mere om, hvilke fisk du kan fange her.

Put & Take Fiskeparker

Udover at fiske i det åbne hav, kan du også benytte dig af de 2 Put & Take fiskesøer i Løkken, hvor du kan fiske både nat og dag.

Hos Løkken Fiskepark har du mulighed for at fange regnbueørreder og bækørreder. De har 2 store søer, hvor den ene er forbeholdt børnefamilier. I deres kiosk har du mulighed for at leje fiskestænger og købe øvrigt fiskeudstyr samt is og drikke.

Hos Gølstrup Fiskepark har du mulighed for at fange regnbueørreder. De har 3 søer beliggende i et naturskønt område.

Fiskeoplevelser

Toppen af Danmark byder på mange forskellige fiskeoplevelser ud over fiskeri. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige oplevelser.

For børn

Der er også mulighed for fiskeoplevelser til de mindre størrelser. Kommer de med på fisketur på stranden eller molen, kan de f.eks. være med til at grave sandorm inden fisketuren.
De kan også fiske efter krabber blandt molens stensætninger, blot ved brug af en snor med møtrik.

Leg & Læring

Er du nysgerrig på at vide mere om fisk og fiskeri er der rige muligheder i Løkken og Toppen af Danmark.

Fiskeriets historie og udviklingen i grej samt fartøjer kan du lære mere om hos:

Hvis du er mere interesseret i at lære mere om fiskeriets udvikling fra små kystbåde til oceangående notfartøjer, kan du besøge Nordsøen Oceanairum. I deres saltvandsakvarie kan man også se det spændende dyreliv i Skagerak f.eks. hajer, makrel og den populære klumpfisk.

Køb af friske fisk

I Løkken har du mulighed for at købe frisk fisk direkte fra fiskerne på stranden. Der findes lige nu 2 fiskere, som opdaterer deres Facebookside med informationer om, hvornår man kan finde dem og hvad de sælger.

Følg dem her: Frisk Fisk Løkken og FN 111 TENNA.

Havfisketure

Fra Hirtshals kan du komme med på havfisketure fra alt mellem 4 til 60 timers varighed. Turbådene finder du ved Sydvestkajen i Hirtshals, hvor du kan booke turen direkte ved kajen eller online.

Find mere information her: Fiskeoplevelser

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish