©  Foto:

Løkken bunkertur (by)

I forbindelse med etablering af en ny sti, Løkken Bunkersti, kan du nu komme med på en guidet bunkertur midt inde i Løkken by. Løkken var under 2. verdenskrig en del af det tyske befæstningsanlæg "Atlantvolden" der strakte sig fra Norge til Spanien.

Kom med på guidet tur, hvor guider fortæller om de spændende bunkere, som befinder sig midt inde i byen. Mødestedet er udenfor Løkken TuristbureauSammen går I under viadukten til det østlige punkt på ruten ved siden af Løkken Hundepark.

Løkken blev under besættelsen udbygget til en tysk støttepunktsgruppe bestående af både infanteristillinger og kystbatteri. I byens yderområder og i Vendsyssel plantage midt i byen ligger endnu flere bunkere. På stranden nord for Løkken ved Furreby ligger næsten et helt kystbatteri nu på stranden som et resultat af, at Vesterhavet har taget klitterne. Flere af bunkerne ligger endda ude i havet. 

På turen fortælles om den tyske strategi, Løkkens befæstning og selve bunkerbyggeriet samt bunkerne til beskyttelse af civilbefolkningen. 

Denne tur går forbi bunkere, der er placeret i Løkken By.
https://atlantvolden.dk/lokaliteter/loekken-by

Denne tur er på den nye Løkken Bunkersti, hvis mål er at forbinde et større område med stier og skabe mulighed for vandring og oplevelser i skov- og naturområde, på strand og klit, samt i Løkken By.

Udover bunkerne i skoven, vil turen tage dig med rundt i Løkken by på opdagelse blandt andre bunkere – f.eks. i Vendsyssels Plantage og i klit og by.

  • Pris: 40 kr. pr person. Børn op til 12 år er gratis.
  • Det foregår torsdage i uge 28, 30 og 32 
  • Mødested: Løkken Turistbureau, Jyllandsgade 15, 9480 Løkken.
    Tilmelding er ikke nødvendig.
  • Turlængde : ca. 3 km. Vi anbefaler praktisk fodtøj og påklædning efter vejret.
  • Turguider: Tristan Johannsen

Bunkerture for større grupper kan arrangeres efter aftale på andre tidspunkter. Kontakt turistbureauet for yderlige informationer.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish