Lemvig by- og kulturmiljø

Foto: Lemvig - Thyborøn Turistforening
Attraktioner
Naturområder
Adresse

7620 Lemvig

Kontakt

Lemvigs historie kan dateres tilbage til 1234, hvor man første gang kan læse om en lille by ved navn Lemvig. Først i 1800-tallet begynder byen rigtig at vokse. Fremgangsperioden kom da der blev ”slået hul” på Limfjordstangen. Købmændene købte skibe, der kunne sejle til England og Hamborg. Det gav bønderne mulighed for at købe nyt tøj og ting til hjemmet hver weekend, hvilket var af stor betydning for byens økonomiske fremgang. Senere hen kom også jernbanen, der forbandt Lemvig med Vemb – og derfra Esbjerg. Jernbanen findes endnu og forbinder i dag også Lemvig med Thyborøn på Limfjordens vestligste spids. Byen har og havde et rigt kunstnerliv med digteren Thøger Larsen, billedhuggeren Torvald Westergaard og malerne Niels Bjerre, Kristen Bjerre og Jens Søndergaard.

Du kan opleve byens historie på mange måder. Besøg byens museum, hvor alle disse historier er bevaret og genfortalt, besøg de bevarede historiske bygninger som fx Gjellergaard og Bovbjerg Fyr eller tag med på guidet tur rundt i byen med fx Lemvigs Vægterlaug eller Lemvig Museum.

Købstaden Lemvig er skildret i tegneserien ”Livets gang i Lidenlund”, skabt af tegneren Henning Gantriis. Lokale beboere fra 50 og 60’erne vil kunne genkende begivenhederne, mennesketyperne og replikkerne gengivet i de satiriske strimler.

Adresse

7620 Lemvig

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Lemvig