©  Foto:

Cykel- og vandretur - Bosætning og landskab i Holstebro

Bosætning og landskab-turen genne Holstebro er på ca. 7,7 km.

Man går ad stierne gennem den nordvestlige del af Holstebro by.

Her kan man opleve forskellige former for bosætning og landskabet i Holstebro by, som Frøjk Bæk og Baunehøjene.

Baunehøjene består af tre fredede og én overpløjet gravhøj. Højene har aldrig være udgravet. De stammer sandsynligvis fra bronzealderen omkring 1000 f.kr. Højene ligger i den lange række af gravhøje, som strækker sig fra Vesterhavet til Viborg.

I samme række som Baunehøjene ligger Døeshøjene og højene ved Hornshøj. Højene formodes at markere et gammelt vejforløb Oldtidsvejen, der følger den sidste istids stilstandslinie. Baunehøjene har tidligere være synlige i hele omegnen. Fra toppen af højene er der en god udsigt ind over Holstebros mange spændende og markante bygninger.

Langs Storå og Frøjk Bæk er der fundet spor af adskillige bopladser både fra jægerstenalder og bondestenalder.

Om sommeren har området besøg af fuglearter som løvsanger, gransanger, tornsanger, gærdesanger og sangdrossel. I skumringen kan man være heldig at møde en skovhornugle på jagt efter mus. Desuden kan man møde fiskehejre, grønbenet rørhøne og gråand.

Turen kan for eksempel starte ved p-pladsen på Vølundsvej i østenden af Thorshøjparken. Ad stierne i parken får du forbindelse med det omfattende gang– og cykelstinet, som er så karakteristisk for Holstebro by. 

Ruten er også velegnet til en tur på cykel.

 

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish