Vandrere ved Nors Sø

Nors

Foto: Destination Nordvestkysten

Nors er et ideelt udgangspunkt for oplevelser i Nationalpark Thy og en aktiv ferie. I byen er der mulighed for at prøve gokart, padel tennis og fodboldgolf. Skønne cykel- og vandreruter bugter sig lige vest for byen, der ligger på kanten af et smukt og kuperet landskab, formet i istiden.

Nors Sø lige vest for byen er én af Danmarks reneste, idet dens kalkrige bund giver liv til sjældne planter. I den vestlige ende ligger badepladsen, hvor børn og voksne kan pjaske i den lavvandede del af søen. Her er også grillplads og toilet. Fra den sydlige side af søen er det tilladt af fiske med stang. 

Isbjerg (56 meter o.h.) nord for søen er et yndet udflugtssted, hvorfra du kan følge den skrænt, som stenalderhavet nåede til. Her får du et fantastisk blik udover Hanstholm Vildtreservat, hvoraf en del er lukket for publikum hele året. Det var her, den første ulv i Danmark i 199 år blev spottet i 2012 – og senere fundet død. Skelettet af denne ulv er udstillet i Nationalparkcenter Thy i Vorupør. I Vildtreservatet lever store flokke af kronhjorte.

Isbjerg og Hanstholm Vildtreservat

Foto:Destination Nordvestkysten

Strækningen fra Isbjerg og nordpå til Blegsøskrænten og Sårup er et populært sted for fuglekiggere, og det sker ikke sjældent, at der kommer en havørn eller en traneflok i kikkerten. Ved Sårup er der et fugletårn.

Øst for Hanstholm Vildtreservat finder du Tved Klitplantage, som er et rigtig godt sted at samle svampe. Tved Kirke, som ligger få kilometer fra Nors, er afgjort et besøg værd. Den lille kirke har et særpræget kalkmaleri med syndefaldet som motiv. Men Paradisets Have er i denne skildring henlagt til klitlandskabet i Thy.

Nær Nors kan du gå på jagt efter kunst i Galleri Kamari og Galleri Salshus og hos Søgaard Naturferie på den sydlige side af Nors Sø eller Palletten midt i Nors kan man leje et værelse.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish