©  Foto:

Tolv Himmelstiger

De 12 Himmelstiger af Bjørn Nørgaard er otte og ti meter høje lyssøjler i støbejern ved Nørreport i Holstebro. Der er lys på fem af de 12 søljer. Nogle har glaskupler, som reflekterer lys fra biler, solen, stjernerne og månen. 12-tallet er et symbolsk tal: Året har 12 måneder, der er 12 tegn i dyrekredsen og der var 12 stammer i det gamle Israel.

Himmelstigerne er 12 otte og ti meter høje lyssøjler i støbejern ved Nørreport i Holstebro. Søjlerne er fra 1998, lavet af Bjørn Nørgaard og var en gave til byen fra jernstøberiet Valdemar Birn A/S.

Der er lys på fem af de 12 søljer, men alle er forsynet med glaskupler, der skal reflektere det eksisterende lys fra biler, solen, stjernerne og månen.

12-tallet er et meget symbolladet tal: Der er 12 måneder i året, der er 12 tegn i dyrekredsen og der var 12 stammer i det gamle Israel. 12-tallet forener det guddommelige 3-tal, treenigheden, med det jordiske 4-tal, de 4 elementer, de 4 verdenshjørner og så videre. Søjlerne er opbygget af det samme element, og kunne, i princippet, have fortsat uendeligt.

Bjørn Nørgaard har også skabt skulpturen Borgerne fra Holstebro, som også står på torvet, samt de tre kunstcirkler i gågaden Nørregade: Jesu Hånd, Livets Kilde og Odins Øje.

Tag med på en gratis byrundtur til kunsten i Holstebro centrum om onsdagen i juli og august kl. 11.00 med start fra Kvinde på Kærre af Alberto Giacometti foran Det Gamle Rådhus i Holstebro. Læs mere om byvandringerne her.

 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish