©  Foto:

Øster Han Herreds Egnssamling

I det lille landsbysamfund Tranum holder Øster Han Herreds Egnssamling til i et tidligere husmandssted. Det over hundrede år gamle hus rummer en spændende historie hvor der har været bl.a. telefonscentral, smedje og skrædderi.

I dag er det nænsomt renoveret af foreningens frivillige, der har indrettet både stuehus og stald til udstilling og aktiviteter. Loftet over stalden er nyindrettet med 7 små separate udstillinger bl.a postkontor, apotek, frisør. Der ud over er der en mindestue og et meget smukt kirkerum. I laden er der en repos hvor der er indrettet en stue og en lille skolestue.

Egnssamlingen er et levende museum, hvor den lokale historie danner rammen om et fællesskab, hvor især den ældre del af borgerne kan mødes og arbejde med fælles interesser, det være sig udstillingen, aktiviteter eller slægts- og egnsforskning.

Egnssamlingen tilbyder rundvisninger efter aftale (tlf. 50 91 91 27) for grupper og skoler. Der er altid åben tirsdag og lørdag fra kl 10-15. Gratis entré, Der er altid kaffe på kanden.

1. weekend i juli er der veteranweekend, hvor der er åbent fra kl. 10-16. Pladsen bag ved museet er fyldt med udstillere, arbejdende værksteder, loppemarked og meget mere.

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish