Tranum Camping heste

Hold da helt ferie med hest 

5.7.2022
Foto: Destination Nordvestkysten

I mange familier er husdyrene lige så vigtige medlemmer som børneflokken, og tanken om at efterlade de firbenede en umulig tanke.

Af Anne Helene Kahr Thomsen
Det sætter krav, men giver også plads til nye muligheder hos turismehvervet. Hos Rødhus Klit Camping i Jammerbugt har man for længst taget konsekvensen og tænkt dyrene ind i konceptet både i form af dyrevenlige rammer, men også i de arrangementer, der planlægges.  
Vindens susen i træerne blandet sig med havet og lyden af brændingen – blot 800 meter væk. 
Udover det er der stille på campingpladsen på Rødhusmindevej i Rødhus. 
Ordet natur er da også et meget centralt omdrejningspunkt på campingpladsen, der blev grundlagt i 50'erne. I løbet af årene er der ganske vidst kommet hytter til i forskellige størrelser, ligesom toiletforhold, muligheder for at spille minigolf og hygge sig – blandt andet med stedets berømte ”Rødhus-gryde” - på det store fælles område er kommet til. 

Tranum Camping par

Foto:Destination Nordvestkysten

Men grundtanken er den samme. 
”Her er stille – bortset fra naturens egne lyde, og jeg plejer at sige, at folk kan komme herud og få et skud (N)atur vitamin,” smiler Lisbeth Andersen, der driver Rødhus Klit Camping sammen med sin mand, Jens Brandt. 
På et punkt adskiller pladsen sig fra mange andre campingpladser.
Både hunde og især islandske heste er nemlig mere end velkommen på pladsen, der har forskellige slags hestefolde. Foldene er placeret i den østlige hende af pladsen, og det er der en grund til. Det gør nemlig, at uanset, om man bor i telt, campingvogn eller hytte, så er man altid tæt på sin hest, forklarer Lisbeth Andersen, der har en brændende interesse for de robuste islænderheste sammen med sin mand.

Tranum Camping gryde

Foto:Destination Nordvestkysten

”Her er faktisk også temmelig mange hunde lige nu, men ingen gøen – til gengæld kan man ganske ofte høre gøgen – altså fuglen ” siger Lisbeth Andersen. 
Sæsonen er i gang på campingpladsen, hvor alle ”pladser” er adskilt af naturbeplantning, der sikrer både læ og privatliv hos gæsterne. 
”Vi har valgt, at pladsen cirka ser ud, som da den blev grundlagt, og vi gør faktisk også meget ud af at bevare og vedligeholde bænke, borde i stedet for bare at udskifte, fortæller Lisbeth Andersen.
Gæster 28. år i træk
Winnie og Poul (Polle) Kähler fra Biersted, har været faste gæster på pladsen siden 1995. 
”Ja, det må vel være 28. år i træk,” konstaterer Poul Kähler.

Tranum Camping hunde

Foto:Destination Nordvestkysten

Til gengæld kan parret netop godt lide, at pladsen stort set ser ud, som den altid har gjort. 
”Selvom vores fortelt nu er blevet noget større,” siger Winnie Kähler, der har pyntet op i det store fortelt med levende lys, blomster og anden hjemlig hygge. 
”Åh ja,” mindes Poul Kähler. ”Det var ikke nogen stor vogn, vi havde med de første år.”
Parret har hverken hund eller hest med, og børnene er også for længst fløjet fra reden. 
”Til gengæld er der jo folk her på pladsen, vi har mødt år efter år, og de er da nærmest blevet familie,” siger Poul Kähler. 

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish