Nordsøen Oceanarium, Hirtshals

Klumpfiskens verden

Foto: Flying October

Nordsøen Oceanarium er hjemsted for en af de mest fascinerende og mærkelige skabninger i havet - klumpfisken. Glæd dig til at stifte bekendskab med de to flotte eksemplarer, som du kan læse mere om på siden her. 

Mød klumpfiskene i Nordsøen Oceanarium

Klumpfisken er en kraftig, kugleformet fisk, der kan veje helt op til... Holder du fast? Næsten 2,3 TON! Og størrelsen? Svimlende 3 meter i højden og 3,5 meter i længden. De vokser sig altså til noget af en fisk, som med de bemærkelsesværdige træk, gør det til en stor oplevelse at betragte. De store, runde øjne, kan dreje sig uafhængigt af hinanden, det enorme hoved fylder en tredjedel af kroppen, som en lille sød mund er skjult under.

Klumpfisk, Nordsøen Oceanarium
Nordsøen Oceanarium

Mød de 2 klumpfisk

Klumpfiskene er en imponerende art af fisk, og de to klumpfisk, som du kan finde i Nordsøen Oceanarium, er ingen undtagelse. De svømmer rundt i deres store og rummelige Oceanarie-tank, hvor de kan udfolde sig og vise deres imponerende størrelse og skønhed. En af de mest unikke oplevelser ved at besøge klumpfiskene er, at man kan se dem blive håndfodret af dykkeren.

Klumpfisk, Nordsøen Oceanarium
Nordsøen Oceanarium

Oplev fodringen helt tæt på

Gå ikke glip af fodringen af de to charmerende klumpfisk, som i højsæsonen foregår 2 gange om dagen. Det er en stor oplevelse at overvære fodringen og se, hvordan klumpfiskene svømmer dykkeren i møde. Nu er det nemlig spisetid!

Dagens menu: Kogte blåmuslinger uden skal.  

Nordsøen Oceanarium
Destination Nordvestkysten

Sov med klumpfisken

Kom og oplev en unik og spændende overnatning sammen med klumpfiskene og de andre havdyr i Nordsøen Oceanarium! I vil have det hele for jer selv og sammen med vores dygtige guider vil I lære dyrene at kende og klargøre foderet. I vil også have mulighed for at fodre. Vi vil sørge for aftensmad og morgenmad, og I vil have en komfortabel overnatning med udsigt til fiskene, hvor I kan falde i søvn efter en dag fuld af nye oplevelser.
Læs mere her. 

Mere fra Nordsøen Oceanarium

Sæl, Nordsøen Oceanarium
Mød sælerne på Nordsøen Oceanarium
Nordsøen Oceanarium sommer 2020
Nordsøen Oceanarium

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish