saltum strand

Status på det tyske marked

Foto: Niclas Jessen

Status på det tyske marked fra VisitDenmark i Hamborg

Rejseforbud og åbenhed for bilaterale aftaler

Det globale rejseforbud/anbefalingerne mod at rejse til udlandet forlænges til den 14.6.2020. Man har endnu ikke afskrevet sommerferien med rejser i Europa og man håber på en fælles europæisk åbning/løsning. Man vil nu og frem til d. 14.6. gå i bilaterale forhandlinger med de europæiske nabostater, hvor man har samme forståelse/håndtering af pandemien. 
Turismeforskere advarer allerede nu mod overtourism i Tyskland 2020, så der kan regnes med at det er i gensidig interesse at få spredt folk mere end normalt, da afstandsreglerne fortsat vil gælde, indtil der findes en vaccine. 
 

Økonomisk situation

Ift. den tyske økonomi, der også vil få kortfristet indflydelse på tyskernes rejseintensitet, så forventer man en stærk, men kortvarig recession.  
Der forventes en økonomisk tilbagegang på - 6,3 % i 2020 (det er mere end i finanskrisen 2009, her var udviklingen - 5,7 %). 2021 forventes et plus på + 5,2 % og man forventer full recovery i 2022. 

 

Flere tiltag mod en udvidet genåbning

Tyskland er klar med nye tiltag for en udvidet genåbning. Det gælder f. eks. gudstjenester, legepladser, museer mm. De hidtidige regler om den sociale distancering og forsamlingsforbud forlænges frem til den 10. maj.

Yderligere beslutninger vil regeringen træffe den 6.5., fordi man først dér har data nok til at bedømme, om tiltagene med åbninger af skoler og butikker, som har været gældende siden 20.4., har ført til en stigning af smittede igen eller ej. Det gælder især nye tiltag i forhold til skoler, børneinstitutioner og idrætsudøvelse.

I næste step (mødedato er endnu ikke fastsat) vil der blive forhandlet om åbninger for andre brancher som gastronomi og turisme, herunder grænsekontrollen.

Her er de nye regler, som de enkelte forbundslande definerer i detailler:
•  frisørbutikker må åbne igen den 4.5.
•  gudstjenester i kirker og bøn (”Gebetsversammlungen”) i moskeer må igen afholdes under overholdelse af bestemte forholdsregler
•  legepladser må åbne igen under overholdelse af hygiejneregler
•  museer, udstillinger, mindesteder, zoologiske og botaniske haver må åbne igen (forudsat hygiejne- og afstandsregler)

Disse åbninger har allerede været gældende siden 20.4.2020:
•  butikker med et areal på op til 800 kvadratmeter (eller afgrænset område på den størrelse) må genåbne samt bilforhandlere, bog- og  cykelhandlere (forudsat hygiejne- og afstandsregler)
 
Disse restriktioner gælder fortsat:
•  social distancering og hygiejne regler
•  private rejser er forbudte
•  restauranter cafeer, hoteller etc. fortsat lukkede
•  børnehaver/institutioner fortsat lukkede
•  større forsamlinger og events er udelukket frem til 31. august
•  det er pligt for at bære mundbind i offentlig transport og i butikker

 
Seneste udvikling af pandemien i Tyskland

I forhold til Coronavirussens udbredelse i Tyskland har vi på nuværende tidspunkt følgende tal (fra d. 30.4.2020, kilde: RKI – www.experience.arcgis.com): 159.119 bekræftede smittede samt 6.288

Coronarelaterede dødstilfælde. 

Du kan fortsat følge med i det tyske serum instituts (Robert-Koch-Institut) live dashboard med de daglige tal om udbredelsen af pandemien i Tyskland og i de enkelte forbundslande:
https://experience.arcgis.com/experience/478220a4c454480e823b17327b2bf1d4
 

Læs mere om det tyske marked

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2024
Danish