Tag en bid af det vilde Nordvestjylland

Foto: Niclas Jessen

Jyllands nordvestkyst byder på vild natur, gastronomi i særklasse og masser af kulturoplevelser. Oplagt for livsnydere, der vil bruge sommeren på at blive genforelsket i Danmark.

Den jyske nordvestkyst er som skabt til dig, der vil væk fra den travle hverdag og ud og skærpe sanserne og få nye oplevelser. Området fra Thyborøn og op til Hirtshals rummer en række hyggelige badebyer og brede hvide sandstrande som Blokhus, Løkken, Lønstrup og Tversted, der myldrer med sommerliv, kunsthåndværkere, shoppingmuligheder og gode spisesteder.

Længere vestpå ligger Slettestrand-Thorupstrand, Klitmøller-VorupørThyborøn og Thorsminde, og her skifter miljøet fra livlige badebyer til hyggelige, historiske feriesteder, hvor fiskeriet gennem mange år har haft en stor betydning og sat sit præg på stederne. Her kan du stadig den dag idag se og opleve de maritime miljøer.

Læs mere om de 8 stærke feriesteder

“Nordvestjylland er et mekka for par-ferier. Hvis man ønsker at forkæle sig selv og sin rejsepartner, er der alle tænkelige muligheder – uanset om man er til klassiske badehoteller, sommerhusferie i klitterne eller fleksible Bed & Breakfast-steder”

Sommerferie for foodies

Hvis du holder af god mad og godt kan lide at få historien bag råvarerne, er du kommet til det rette sted. Besøg fx ThyborønThorsminde eller Hanstholm Havnog tag til fiskeauktion og køb friske fisk med hjem. Det samme kan du gøre på Hirtshals Havn, hvor Nordsøen Oceanarium endda arrangerer guidede ture, hvor du kan høre mere om både auktionerne og fiskenes liv. Andre muligheder for at kombinere oplevelser med god mad finder du i Thyborøn, hvor Jyllandsakvariet arrangerer både østerssafari, sælsafari og seafood-safari. Med Seaside Safari kan du også komme på sanketur på Fugleøen i Thorsminde eller opleve fiskefortælling med indkøb af frisk fisk. Vil du også vide mere om livet til søs hos fiskerne, kan du tage med på en lille fiskerbåd, når den stævner ud fra Thorupstrand. Et sted, der blandt andet er kendt gennem TV-serien ‘Gutterne på kutterne’ og det bæredygtige kystfiskeri i området. Ombord får du på en 2 timers sejltur tilsat masser af frisk luft og en fantastisk udsigt til Fuglefjeldet Bulbjerg set fra kystsiden. Vel inde på land igen bør du overveje at tage på sanketur med kokken fra Madsmedjen, der arbejder ud fra devisen ‘ild, urter og gastronomi’. Du er selv med til at finde råvarerne og tilberede dem, inden du sætter dig til bords og nyder frugten af det fælles arbejde.

Læs mere om madoplevelser

Foto: Nicklas Jessen
Foto: Destination Nordvestkysten
Foto: Destination Nordvestkysten

Bliv ét med naturen

Når man siger Nordvestjylland, tænker man automatisk også på den storslåede natur, som de fleste forelsker sig i med det samme: De brede strande med den vilde vestenvind, de høje klitter og klithedelandskabet, der bl.a. udgør en stor del af Nationalpark Thy. Og så er der selvfølgelig lyset og den høje himmel. 

Den bedste måde at opleve naturen heroppe på er som regel til fods eller på cykel. På den måde kan man mærke roen og opleve vidderne og den vilde natur. Et godt sted at starte er den 11 km lange vandrerute i Fosdalen, der sammen med Svinklovene ved Svinkløv er optaget i Den Danske Naturkanon som en af landets flotteste naturperler. Sammen med Husby Klitplantage ved Thorsminde rummer Fosdalen og Husby Klitplantage begge en Premiumweg-vandrerute. Ved Naturpark Nissum Fjord, som er en del af Geopark Vestjylland, finder du smukke udsigter og et veludviklet cykel- og vandresti-system.
Og så er Rubjerg Knude Fyr et must, ligesom fuglefjeldet ved Bulbjerg – og selvfølgelig Nationalpark Thy
Efterfølgende kan man slappe af med en dukkert eller en tur i sauna eller et vildmarksbad, som man bl.a. finder i Blokhus og ved Løkken.

Læs mere om naturoplevelser

Naturoplevelser ved Nordvestkysten

Foto: Nordvestkysten

Mere inspiration til din parferie

Wellness ved Nordvestkysten

Sauna på stranden eller en dag med total afslapning i luxuriøse omgivelser? Wellness er mange ting, og udvalget på Nordvestkysten er stort.

Smagsoplevelser ude Vestpå

Herude vestpå mærker du hvordan Vesterhavets salt får luften og livet til at smage af mere. Livet ved kysten og den utæmmede natur får de vilde ideer til at vokse, så de bliver til store oplevelser indenfor både events og mad.

Oplev kunsten ved Nordvestkysten

Ved Nordvestkystens kunstnere finder du helt unikke kunstværker og udvalget er stort.

Kulturen ved Nordvestkysten

Du møder kulturen på de mange museer, slotte, kirker og herregårde der findes ved Nordvestkysten. Her har store personligheder fra historien efterladt sig spændende fortællinger, som enhver kan blive draget ind i.

På golfferie ved Nordvestkysten

Tag en tur på en af de mange golfbaner

Aktiv ferie ude vestpå

Ferie ved Nordvestkysten er fyldt med muligheder for oplevelser, hvor du kan være aktiv i naturen.