Storslået natur og barsk historie - cykelrute

Storslået naturoplevelse på cykel ved Vesterhavet. Cykelruten går fra Vedersø Ferring gennem klitter, skove, heder og fjorde. Oplev historien undervejs: På Strandingsmuseum St. GeorgeThorsminde kan du opleve Vesterhavets dramatiske side. Julenat 1811 forliste HMS St. George og HMS Defence ved kysten, og ca. 1300 engelske soldater og søfolk omkom. Skærum Mølle og Herregården Nr. Vosborg i Vemb er et ophold værd – ligeså perlerækken af gamle kirkergårdbutikker og gallerier på ruten.

Hvis du skal have en naturoplevelse af de store på cykel ved Vesterhavet, så er denne friske cykeltur på 120 km absolut at anbefale. Ønskes en forkortet udgave, er turen på 90 km også anbefalingsværdig.

Ruten går fra Vedersø i syd til Ferring i nord. Undervejs passerer du gennem alle former for naturlandskaber: klitter, skove, heder og fjorde.

Ønsker du at dele turen op i to, kan du overnatte på en af naturlejerpladserne undervejs eller på en af de campingpladser, der ligger på ruten. En overnatning eller to giver mulighed for at kigge nærmere på seværdighederne undervejs.

Tag en pause, og oplev historien på tæt hold. F.eks. kan du på Strandingsmuseum St. GeorgeThorsminde opleve Vesterhavet fra en af sine allermest dramatiske sider. Julenat i 1811 forliste det engelske orlogsskib HMS St. George og følgeskibet HMS Defence ved kysten, og omkring 1300 engelske soldater og søfolk omkom. Museet har udstillet tusindvis af genstande fra de sunkne skibe.

Også Skærum Mølle og Herregården Nr. Vosborg i Vemb er et ophold værd – det samme er perlerækken af gamle kirker, gårdbutikker og gallerier undervejs.

Ruten er ca. 120 km. kan afkortes til 90 km.