Gå til indhold
©  Foto:

Sappho - udstilling om oldtidens største kvindelige digter i Lemvig

I udstillingen inviteres publikum til at opleve Sapfos poesi fortolket både på skrift og i billeder. Hun beskriver en verden af venskab, begær og savn blandt kvinder og giver os samtidig et indblik i familieliv og ritualer på Lesbos 600 f.v.t.. Med forskellige udtryk har Peter Brandes og Mille Søndergaard fortolket Sapfos digte, og på udstillingen vises et bredt udvalg af grafik, skulpturer, keramik, stofcollager, fotografi og antikke artefakter relateret dertil. 

I forbindelse med udstillingen udgives et 112 siders illustreret katalog på forlaget Wunderbuch med tekster af Rasmus Sevelsted, Lene Carlskov, Mille Søndergaard, Peter Brandes, Rakel Haslund-Gjerrild, Sophus Helle og Bo Larsen. Heraf vil 60 eksemplarer blive solgt som særudgaver med en original signeret radering af både Peter Brandes og Mille Søndergaard.

Udstillingen er aktuel på Lemvig Museum frem til d. 18. september 2022 og er skabt i et samarbejde med Antikmuseet ved Aarhus Universitet, hvor den kan ses fra 23 september 2022.