Gå til indhold
©  Foto:

På hesteryg ved Studefolden

Du må tage din hest med og ride en tur på den officielle Kirkesti og Sdr. Lem Vig-rute, selvom ruten ikke er en rigtig ridesti. Start over for Ejsing Skole og fortsæt ned mod Geddal Strandenge gennem et kuperet og naturskønt område. Du passerer ”Studefolden”, hvor du kan læse om studedriften i gamle dage på store plancher. Sdr. Lem Vig var en sidefjord til Limfjorden, men er blevet afsnøret og omdannet til en stor ferskvandssø med udløb i Venø Bugt. Landskabet er dannet af istidens aflejringer for 12.000 år siden. Området er et utrolig smukt naturområde med et spændende fugle- og dyreliv. I engområderne vokser fredede arter af gøgeurt og den sjældne slangetunge. På ruten er der rasteplads og fugle-tårn, hvor du kan nyde din medbragte kaffe.

 

På den officielle Kirkesti og Sdr. Lem Vig-rute er det tilladt at ride, selvom ruten ikke er en egentlig ridesti.

Ruten starter lige over for Ejsing Skole og går ned mod Geddal Strandenge. Ruten går gennem et kuperet og meget naturskønt område. På Kirkestien passerer du ”Studefolden”, hvor plancher fortæller om studedriften i gamle dage.

En del af ruten løber på grænsen mellem rørskov og enge.

Som navnet Sdr. Lem Vig antyder, var søområdet engang en vig eller en sidefjord til Limfjorden. Aflejringer fra fjorden medførte, at Sdr. Lem Vig efterhånden blev afsnøret og omdannet til en stor ferskvandssø med et enkelt udløb i Venø Bugt. Landskabet er dannet af istidens aflejringer i slutningen af den sidste istid for 12.000 år siden.

Området er et utrolig smukt naturområde med et spændende fugle- og dyreliv. I engområderne omkring søen vokser fredede arter af gøgeurt og den sjældne slangetunge. På ruten er der rasteplads og fugle-tårn, hvor det også er muligt at nyde sin medbragte kaffe.

OBS! Bevar vandrestien ved at ride ved siden af selve vandrestien.

Læs mere om istiden og de spændende geologiske landskaber i Geopark Vestjylland her.