Museum for Papirkunst åbner ny særudstilling

Vidste du at papiraffald udgør 15% af danskernes samlede affald og at der hvert år bliver indsamlet mere end 430.000 ton papir til genanvendelse? Papir kan nemlig bruges igen og igen – faktisk hele 6 - 7 gange! Museum for Papirkunsts nye udstilling Designbypaper giver dig et spændende indblik i papirets fantastiske anvendelsesmuligheder.

Papir har momentum i disse tider, hvor et øget bæredygtigt perspektiv er påkrævet og hvor ny teknologi skaber muligheder for at udnytte papirets potentiale.

Designbypaper er et øjebliksbillede af, hvordan papir er blevet anvendt i møbel- og designfremstilling igennem tiderne og hvilken betydning det fabulerende og poetiske materiale har for samtidens designere… og ikke mindst, antydninger af hvad design i papir kan bidrage med til fremtidens designscene.

Udstillingen viser en lang række genstande som anvender papir som materiale. For eksempel startede Carlsberg i 2015 udviklingen af en flaske fremstillet af bæredygtigt dyrket træfiber, samme råmateriale som bruges i papirproduktion. Carlsbergs mål er at nå deres ultimative ambition om at skabe en 100% biobaseret flaske uden polymer. I udstillingen kan du se hvordan fremtidens ølflaske ser ud.

Der er også eksempler på designobjekter der kommenterer konceptuelt og kritisk på designfeltet. – både pap og papirmøbler, papir urner, papirlamper, vaskbare papir T-shirts, gratis foldbare papmøbler for børn og meget mere.

Udstillingen Designbypaper har bred publikumsappel og vil overraske og oplyse både store og små; for papiret som materiale har meget mere at byde på end man lige skulle tro!

Museum for Papirkunst følger myndighedernes retningslinjer vedr. corona.

I museumscafeen serveres is, kaffe, tærte og dejlige flødeboller. I Papirværkstedet kan man folde sin indre papirdesigner ud og i Museumsbutikken bugner det med nye spændende produkter fra Japan, Portugal, New York og London – og alt er selvfølgelig lavet af papir.


Udstillingen er støttet af:
Den Jyske Kunstfond
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Beckett-Fonden
Statens Kunstfond
Spar Nord Fonden

Kurator/udstillingsarkitekt: Tina Midtgaard

Museets åbningstider: tirsdag til søndag 10.00-16.00.
I efterårsferien (10.- 18. oktober): mandag til søndag 10.00 – 17.00