Gå til indhold
©  Foto:

Kunstudstilling på Børglum Kloster

De kunstinteresserede kan til efterårsferien i Løkken opleve de to store kunstudstillinger på Børglum Kloster 'For enden af regnbuen - Regnbuemalerne i Løkken' af de gamle løkkenmalere og 'Dialog' af Lars Ibsen og Lars Kastanje.

 

De gamle løkkenmalere

Oplev de gamle Løkkenmalere på Børglum Kloster dette efterår i udstillingen 'For enden af regnbuen - Regnbuemalerne i Løkken'. Kunstudstillingen med Løkkenmalerne på Børglum Kloster er lavet i samarbejde med Løkken Museum og udstillingen kan opleves hele uge 42. 

Kunstnersammenslutningen Regnbuen blev dannet af Chr. Valentinussen, Erik Larsen og Lars Nielsen i 1938. Denne sammenslutning blev i slutningen af 1938-42 udvidet med et betragteligt antal kunstnere. Den spændende udvikling de fik sat i gang, fik imidlertid et knæk af den tyske besættelsesmagt to år efter dens opståen.

Som følge deraf fik Løkkenudstillingen Regnbuen kun sin egen kortvarige guldalder.

Regnbuemalerne repræsenteres på denne udstilling med følgende kunstnere:

Ane Brøgger, Tjek Jerne, Erik Larsen, Lars Nielsen, Anders Norre og Chr. Valentinussen.Kunstudstillingen 'DIALOG' med Lars Ibsen og Lars Kalmar Kastanje.

 

Kom og oplev Lars Ibsens og Lars Kastanjes spændende udstilling i efteråret på 1. salen i den renoverede staldbygning.

Lars Ibsen arbejder fortrinsvist med unika skåle, kuber og lågkrukker i stentøj, men i det eneste år har han også arbejdet med keramik.

I sine malerier eksperimenterer Kastanje med akrylfarver og japanpapir, hvor han har udviklet en speciel teknik. Lars Kastanjes malerier er opbygget i lag på lag, med maling og papir.