Gå til indhold
©  Foto:

Jul på Bratskov

Herregården Bratskov i Brovst er tilbage og fyldt med julestemning ved det årlige julemarked. Bratskov danner 27. og 28. november en smuk ramme om et væld af spændende juleaktiviteter, som den har gjort det siden 1998. I år dog med 11 nye udstillere.

På julemarkedet kan du besøge 35 forskellige boder, hvor du finder et væld af spændende juleting: dekorationsnisser, dekorationer, kirkegårdspynt, adventskranse, dørkranse, malede sten, keramik, snemænd,, nisser, juletræer, pileflet, nisser drejet i træ, smykker, hjemmelavede sæber, julebukke af halm, drivtømmer, småkager, æblenisser, ting i strik og filt, stjerner og skibe i silkepapir, smukke kniplinger, hjemmesyede børnekjoler, tasker i gummi, tapas planker, honning, hjemmebrygget øl, brændte mandler og kandiserede æbler, økologisk gourmetkaffe, tombola og Aloe Vera produkter.

 

Den gamle herregård byder også på arbejdende værksteder. Fra smedjen kan du høre den rytmiske hamren, når smeden banker de rødglødende hestesko i facon. Mens du i skolestuen kan møde skolelæreren, som underviser i skønskrift, og måske kan du være heldig at høre en god julehistorie. Brovst Borgerforening står i år for juleklip for børn og voksne, som foregår i den gamle stensamling. Og som noget helt nyt i år får vi besøg af en skærsliber, hvor du kan få slebet dine knive.

Duften af gløgg, æbleskiver, kringle og andre julelækkerier strømmer ud af caféen og sætter ekstra blus på julestemningen. Du kan også indtage en lettere frokost i form af medister med brød og rødkål og måske købe en gang risalamande med kirsebærsauce til desserten.

Lørdag 27. november arrangerer Brovst Borgerforening nisseløb på herregården fra klokken 10. Klokken 14 er såvel børn som voksne inviteret til at danse med omkring det store juletræ i gården, hvor selveste julemanden også kigger forbi for at hygge med børnene. Herefter afsløres vinderen af nisseløbet. Juletræet er pyntet af Brovst Børnehave og Bøge Bakke Børnehave.

På gårdspladsen sælges der hele weekenden juletræer og du kan få slebet dine knive samt smage de lækre kandiserede æbler. Søndag kan du købe nylavede brændte mandler.

Brovst Lokalhistorisk Sognegruppe holder åbent begge dage kl. 10-16, og har til lejligheden juleudsmykket deres lokaler.

Ja, hele herregården er pyntet med gran og lys af de frivillige fra Café Bratskov. Det hele er et kig værd.

Julemarkedet er arrangeret af Café Bratskov og Brovst Borgerforening, og overskuddet fra caféen går ubeskåret til Julemærkehjemmet.

Grundet Corona vil vi i år tjekke for Coronapas og vi sørger for at der er sat sprit frem overalt på herregården, så man kan føle sig sikker.

For yderligere information kontakt:
Tovholder Margit Gundersen på mobil 41 27 67 43
eller Jette Haugaard Grønhøj (eventkoordinator VisitJammerbugten) på tlf. 72 57 89 72 / 41 91 39 76