Gå til indhold
©  Foto:

Esben Hanefelt Kristensen - Og der blev lys! Museet for Religiøs Kunst

Museet inviterer publikum ind i Esben Hanefelt Kristensens forunderlige og farverige univers, hvor vi dykker ned i udvalgte billeder fra de seneste 30 år. Der er fokus på de religiøse værker, men der er også blevet plads til de smukke illustrationer af H.C. Andersens Nattergalen og de nye illustrationer til bogen Tolkien og det mytiske Jylland, foruden helt nye værker, som ikke tidligere har været udstillet.

Kunstneren skildrer Guds skaberværk ned til mindste detalje og hans lidt naivistiske farverige billedsprog appellerer til både store og små. Men bag de glade farver gemmer der sig en alvor, som bunder i en grundlæggende tro på det gode og det onde, lyset og mørket, som det kommer til udtryk både i bibelens fortællinger og i J.R.R. Tolkiens (1892-1973) bøger. 

I udstillingens titelværk Og der blev lys/Lysets engel træder lysets engel ud af mørket. Uden mørke er der ikke noget lys, og kunstnerens tro på, at der ér lys i mørket, gennemsyrer hans kunst. 

Hanefelt Kristensen er oprindeligt uddannet lærer og han fik sit billedkunstneriske gennembrud i begyndelsen af 1990'erne med illustrationer til Bibelen - Udvalgte fortællinger. Originalillustrationerne til denne udgivelse befinder sig på Museet for Religiøs Kunst, hvorfor udstillingen meget oplagt tager sit udspring i museets egen samling.

Udstillingen er blevet til i et tæt samarbejde med kunstneren, og er støttet af Kulturelt Samråd, Lemvig.

 

Udstillingen er aktuel på Museet for Religiøs Kunst frem til d. 4. december 2022.

Entrépris: 75 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang.