skip_to_main_content
VisitNordvestkysten

Drager og andre mytiske væsner på Holstebro Museum

Som det eneste museum i Danmark har Holstebro Museum mulighed for at vise en fantastisk udstilling fra New York om søuhyrer, kæmper og ikke mindst en 5 meter lang drage med et vingefang på næsten 6 meter.

'Drager og andre mytiske væsner' er for hele familien og fortæller om mytiske væsner fra hele verden. Hør om havfruer, Loch Ness uhyret, enhjørninge, bigfoot, elefantfugle og meget, meget mere. 

Fra vandet kommer for eksempel kraken, havmonstre, havfruer og andre væsener, der bor i havdybene. 

På landjorden kan du møde griffen, der kombinerer kropsdele af ørne og løver. Enhjørningen er en hest med et magisk horn. Enorme knogler fra mammutter har måske inspireret til fortællinger om giganter, og knogler fra fossile dværgelefanter måske har inspireret til fortællinger om kykloper.

I luften er der bevingede mytiske væsner som den asiatiske phoenix og den græske sfinks samt Pegasus - en hest med vinger.  

Dragen findes både til lands, til vands og i luften. I Europa er drager stærke, onde og farlige. I Holstebro kender vi især legenden om Skt. Jørgen og Dragen i vores byvåben, og vi har endda genfortalt den i en lokal variant som kampen mellem Ridder Holst og Lindormen. I Asien har dragerne mægtige kræfter, de kan styre skyerne, flytte årstiderne og kontrollere vandet.


Voksne: 110 kr. (billetten gælder til begge museer).
Børn og unge under 26 år: Gratis.
Pensionister: 80 kr. (billetten gælder til begge museer).
Grupper på min. 10 personer: 80 kr./person.