©  Foto:

Adventshygge i Egnssamlingen i Saltum

I Egnssamlingen i Saltum holdes juletraditionerne i hævd, så der er julestemning og arbejdende værksteder.

I Multihuset er der ild i det gamle brændselskomfur, hvor der bages æbleskiver af den gode gammeldags slags, der rent faktisk smager af noget – og som i sig selv er et måltid. Hertil serveres et godt glas hjemmelavet gløgg. Og mens du spiser æbleskiverne er der rundt omkring dig arbejdende værksteder, hvor vore frivillige er flittige med alle mulige former for håndarbejde.

Alle håndarbejdsprodukterne sælges efterfølgende i Museumsbutikken, som i dagens anledning er fyldt med juleting af forskellige karakter. Så her er der gode muligheder for at finde en julegave eller en lille kalendergave.

I smedjen er der ligeledes arbejdende værksted, hvor smedene laver juleting i smedejern, bl.a. store og små juletræer i rundjern. Desforuden laver de alle mulige former for stativer til havebrug, så kig ind og se smedenes katalog over alle de smedejernsprodukter, som de sælger.

Derudover er der åbent i alle de faste udstillinger på den anden side af vejen, hvor du også kan også finde en kalender- eller mandelgave – f.eks. dækkeservietter med gamle fotografier på fra vort område.

Holdes i samarbejde med Husflidskolen i Saltum og Saltum Baptiskkirken. Se det fulde program HER

Følg os:

VisitNordvestkysten © 2023
Danish